Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Datacenter United kiest noodstroomoplossingen van Elinex voor eerste Tier IV-datacenter in België!

Datacenter United kiest noodstroomoplossingen van Elinex voor eerste Tier IV-datacenter in België!

  • 24 juni 2021
  • Ridderkerk

Antwerpen krijgt de primeur van een eerste Tier IV-datacenter. Datacenter United heeft het Tier IV-certificaat ontvangen van het Amerikaanse Uptime Institute en wordt hiermee het veiligste datacenter in België. In Europa zijn er maar een paar datacenters die dit hoge niveau van service en veiligheid kunnen garanderen. Elinex is trots dat zij de UPS-systemen, hoofdverdelers en 19”racks mogen leveren voor dit unieke project!

Tier IV-certificering

Het consultancy- en auditbedrijf Uptime Institute heeft een classificatiesysteem opgezet dat de mate van gegarandeerde redundantie van een datacenter aangeeft. De serviceniveaus variëren van Tier I tot het ultieme Tier IV. Data geplaatst in een Tier IV-omgeving biedt de beste bescherming en de hoogste garanties ten aanzien van dataredundantie. Dit is van groot belang voor de grotere cloud- en telecomproviders, maar ook voor bedrijven met een grote zichtbaarheid op de markt zoals e-commerceplatforms, of bedrijven die met kritieke data werken zoals overheden, zorgverleners, banken en militairen.

“België bleef tot nu toe een blinde vlek op de geografische as tussen Amsterdam en Parijs wanneer het ging over Uptime Institute certificering. Met deze Tier IV-certificering zetten we België en meer specifiek Antwerpen op de digitale kaart”, aldus Friso Haringsma, oprichter en CEO van Datacenter United.

De bouw van het datacenter moet rond september 2021 afgerond zijn. 

Vragen?

Bent u ook op zoek naar een noodstroomoplossing? Wij helpen u graag verder via info@elinex.com of telefonisch via + 31 180-415711.


Advies nodig?
Contact of advies?