Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Elinex statement inzake werkzaamheden en COVID-19

Elinex statement inzake werkzaamheden en COVID-19

  • 30 maart 2020
  • Ridderkerk

Geachte klantrelatie,

Bij deze sturen wij u een update en een verklaring over hoe wij als bedrijf en dienstverlener omgaan met onze werkzaamheden bij u als klant rondom de COVID-19 situatie. Het coronavirus zorgt voor uitzonderlijke omstandigheden. Elinex heeft in verband met het coronavirus per direct een aantal maatregelen genomen.

Zekerheid en continuïteit
Zekerheid en continuïteit van onder andere de stroomvoorziening zijn altijd maar ook juist vandaag de dag van uiterst belang, met name voor bedrijven die in deze tijd op volle kracht draaien om de samenleving van dienst te zijn.

Onze klanten
Binnen de medische sector zijn de ziekenhuizen, zorginstellingen en laboratoria zeer belangrijke klanten van Elinex die in deze tijden op volle toeren draaien en is het letterlijk van levensbelang dat de apparatuur voor 100% beschermd is tegen stroomuitval. Ook de datacenters, internetproviders en glasvezelnetwerken zijn vandaag door het vele thuiswerken cruciaal om onze economie zo veel als mogelijk door te laten draaien. Er wordt meer online gekocht, dus ook de webwinkels, distributiecentra en logistieke dienstverleners zijn op dit moment ontzettend druk. Naast de commerciële bedrijven staat ook onze Rijksoverheid paraat; Politie, Defensie, RIVM en andere landelijke, federale of lokale overheden zijn belast met de veranderingen die COVID-19 brengen. Deze en vele andere klanten moeten allemaal door kunnen blijven draaien, ook in het geval van een stroomstoring en dit met onder andere behulp van onze noodstroomoplossingen.

Elinex kan stellen dat de door de Nederlandse Rijksoverheid gedefinieerde ‘cruciale beroepsgroepen’ en ‘vitale processen’ allemaal tot haar klantenkring behoren.

Elinex maatregelen COVID-19
Elinex heeft in verband met het coronavirus per direct maatregelen genomen. Vanuit Elinex houden wij de officiële richtlijnen van het RIVM en de ontwikkelingen goed in de gaten. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en klantrelaties hebben de hoogste prioriteit.

Elinex bedrijfsvoering tijdens COVID-19
Elinex benadert deze crisissituatie zo veel als mogelijk positief en wij staan zoals altijd 24/7 paraat voor u binnen de Benelux. Onze responsetijden van 4 uur of 8 uur worden ook in deze tijden juist gehanteerd. Mocht u vooral in deze tijden groei te verwerken hebben, vanuit ons centraal magazijn leveren wij veel uit voorraad; zowel enkelfase als driefase UPS-oplossingen.

Servicewerkzaamheden op locatie worden uitgevoerd
De werkzaamheden van ons serviceteam op klantlocatie gaan door, zolang klanten voldoende voorzorgsmaatregelen hebben genomen op basis van de instructies van het RIVM. Daarnaast zijn onze engineers ook geïnstrueerd om de afstand te behouden van 1,5 meter en veilig te werken volgens overige richtlijnen van het RIVM. Daar onze meeste serviceactiviteiten plaatsvinden in onbemande technische ruimtes, kan ons werk ook doorgaan en merken we dat de meeste klanten het belangrijk vinden dat het werk ook doorgaat en worden er zeer weinig afspraken tot nu toe afgezegd.

Kantoormedewerkers werken thuis
Vrijwel al onze kantoormedewerkers werken vanuit huis. De telefoon staat doorgeschakeld en we proberen zo goed mogelijk bereikbaar te zijn om u van dienst te zijn. Het kan echter voorkomen dat de wachttijden op onze afdelingen toenemen. We willen u vriendelijk verzoeken zoveel mogelijk contact op te nemen via de e-mail.

Overige maatregelen
Alle reeds geplande beurzen, zakenreizen, afspraken met accountmanagers en andere klant gerelateerde afspraken zijn geannuleerd tot 1 juni a.s. Ook maakt Elinex gebruik van videoconference software als Skype of Microsoft Teams, op deze manier kunnen de meeste afspraken op afstand doorgaan. Onze accountmanagers zijn zoals gewoonlijk ook telefonisch bereikbaar. Mocht u op korte termijn een afspraak gepland hebben staan met een van onze accountmanagers, dan zullen zij u hierover spoedig informeren.

Wij hopen op deze wijze voor onze klanten duidelijkheid te creëren en een bijdrage te leveren om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor nu is het belangrijkste: blijf zoveel als mogelijk binnen, zorg goed voor elkaar en blijf gezond.

Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,B.J.K. van Raamsdonk
CEO / Algemeen Directeur
Elinex Power Solutions B.V.


Advies nodig?
Contact of advies?