Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Maintain & Operate (Service)

Snelle Service.
Doeltreffend resultaat.

Bij noodstroomvoorzieningen staat de betrouwbaarheid centraal. Een noodstroomoplossing mag na in bedrijfstelling nooit meer uitvallen! ELINEX is met haar eigen serviceteam van 20 Service Engineers georganiseerd om u hierin volledig te ontzorgen.

Merkonafhankelijk Onderhoud (Maintain)

ELINEX verzorgt zowel preventief als correctief onderhoud aan alle merken UPS-systemen, noodstroomaggregaten, batterijconfiguraties en randapparatuur. Een noodstroomoplossing dient te allen tijde betrouwbaar en beschikbaar te zijn.

Jaarlijks preventief UPS-onderhoud is een must. U heeft immers een "verzekering" tegen stroomuitval aangeschaft. Deze moet na de installatie, in zijn operatie en tijdens zijn levensduur betrouwbaar blijven. ELINEX levert onderhoudscontracten voor enkele systemen of voor gehele netwerken. Daarbij kunnen wij een meerjarenplan (MJOP) opstellen en bijhouden en ook meedenken in efficiënt onderhoud voor bijvoorbeeld 25-jaar lopende PPS projecten (DBMO).

Reparaties

Ons gespecialiseerd serviceteam voert reparaties uit bij ELINEX of op uw eigen locatie. Voor de merken die we in onze eigen portfolio hebben, beheren we een eigen voorraad van benodigde onderdelen en materialen.

ELINEX kan niet garanderen dat alle defecte UPS'en te repareren zijn. Ons proces is zo ingericht dat we allereerst een diagnose stellen betreffende het defecte apparaat. Hiervoor voert de ELINEX Service Engineer een meting & analyse uit. Vervolgens wordt deze analyse samen met een passend advies in de vorm van een offerte aan u teruggekoppeld om de vervolgactie te bepalen. Betreft het kleinere 1-fase UPS-systemen, dan kunt u deze naar ELINEX opsturen en kijken wij deze voor u na.

Onderhoudscontracten

Met een preventief onderhoudscontract bent u verzekerd van een jaarlijkse controle door onze specialisten waarbij uw noodstroomapparatuur volgens een vaste procedure grondig wordt nagekeken. Een eventueel mankement kan zodoende tijdig worden verholpen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Batterijvervanging

ELINEX vervangt batterijen voor alle merken UPS'en, klein en groot. Binnen onze organisatie werken wij met onze eigen batterijspecialisten en ook heeft ELINEX contracten afgesloten met de bekende batterijfabrikanten. ELINEX hanteert - betreft levensduur - standaard de Eurobat-norm. Wij adviseren om een onderhoudscontract te nemen zodat er ook periodiek controles worden uitgevoerd op de bijbehorende batterijconfiguratie. Ook heeft ELINEX met haar eigen EPMS-oplossing een batterijmonitoringssysteem ontwikkeld. Batterijen worden altijd milieuvriendelijk afgevoerd volgens de geldende wet- en regelgeving.

24/7 storingsdienst

Een UPS-systeem of ander noodstroomapparaat in storing vereist een snelle diagnose, reparatie en eventueel een (tijdelijke) vervangende oplossing door een specialist. ELINEX kan met haar 24/7 storingsdienst gegarandeerd binnen 4 uur op locatie zijn binnen de Benelux. Onderdelen heeft ELINEX op voorraad, evenals vervangende apparaten als tijdelijke- of definitieve oplossing. Hiermee hebben wij altijd een passende oplossing beschikbaar! 

Power management (Operate)

Ons team van experts voert voor verschillende doeleinden metingen uit op locatie. Voordat we aan de slag gaan met een noodstroomvoorziening voor uw bedrijf brengen wij bijvoorbeeld uitgebreid in kaart hoe uw energieverbruik eruitziet. De gemiddelde energiewaarden, maar zeker ook de uitschieters, zijn essentiële factoren in de ontwerpfase van een noodstroomvoorziening. Zo bent u altijd verzekerd van het juiste systeem.

Ook voor energieopslag via een Battery Energy Storage Solution (BESS) is het verrichten van metingen essentieel. Dit systeem stelt u in staat om energie op te slaan die u later weer kunt inzetten. Voor een optimale installatie is een grondige analyse van het huidige energieverbruik doorslaggevend.

Advies nodig?
Contact of advies?