Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Datacenter bouwen

Altijd verbonden. Nooit offline.

Datacenters vormen het hart van ons digitale ecosysteem. Een sterke infrastructuur is daarom doorslaggevend in de online wereld van vandaag én morgen.

Altijd de optimale opstelling

Voor de realisatie van een datacenter zitten wij graag vroeg aan tafel. In de ontwerpfase adviseren wij onze klanten op het gebied van de benodigde infrastructuur en de juiste opstelling. Vanuit onze expertise creëren we oplossingen op maat ten behoeve van noodstroom- voorzieningen, maar daar stoppen we niet. U kunt bij ons terecht voor het ontwerp en de realisatie van volwaardige datacenters, met volledige bijbehorende infrastructuur en onderhoud in de opvolgende jaren. De CAPEX is zeer belangrijk bij de keuze van de juiste apparatuur, maar ook de OPEX vormt een belangrijk onderdeel van het ELINEX advies. 

Met onze uitgebreide ervaring, kennis en samenwerkingen met fabrikanten weten wij als geen ander welke systemen we moeten inzetten. Als partner van toonaangevende merken hebben wij op elk vraagstuk een antwoord. De compacte, vooraf gefabriceerde oplossingen van de Huawei FusionModule zijn bijvoorbeeld zeer breed inzetbaar, ook op plekken waar de ruimte beperkt is. Andere situaties vragen mogelijk weer om de inzet van andere systemen. De werkwijze van ELINEX is daarom merkonafhankelijk: onze brede productkennis en beschikbaarheid zorgt altijd voor een oplossing op maat.

Voor elke situatie een passend systeem

Huawei
Centiel
ELINEX

Uw aanspreekpunt in het gehele traject

Samen met professionele partners realiseren wij totaaloplossingen voor nieuwe datacenters. In dit traject nemen wij graag de regie in handen. Het begint allemaal bij het in kaart brengen van uw wensen en de aanwezige omstandigheden op locatie (nieuwbouw of bestaande bouw). Op basis daarvan gaan wij aan de slag met een totaaloplossing. ELINEX verzorgt complete inrichtingen vanaf de transformator tot en met de eindgebruiker, en alles daartussenin: u kunt hierbij denken aan UPS-en, NSA’s, transformatoren, hoofdverdelers, distributieborden, racks op zaal, verhoogde vloeren, koeling systemen en PDU’s.

24/7 betrouwbaarheid

Vanzelfsprekend is betrouwbaarheid een van de belangrijkste aspecten van een datacenter. U wilt blind kunnen vertrouwen op de werking van de systemen en bestand zijn tegen invloeden van buitenaf. De datacenters die ELINEX realiseert blijven altijd draaien, ook in het geval van een stroomstoring. Voor extra zekerheid behoort redundantie, op systeemniveau als installatieniveau altijd tot de mogelijkheden. Ook op het gebied van monitoring zijn er diverse opties. De uitgebreide monitoring van de systemen biedt bovendien vele voordelen op gebieden als levensduur en duurzaamheid.

Wij leveren Datacenters

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe is onderdeel van een Amerikaans moederbedrijf en is producent van instrumenten voor de medische industrie welke gebruikt worden binnen operatiekamers in ziekenhuizen.

Bekijk het project

Vopak

Vopak

Met drie chemie terminals (Botlek, Chemiehaven en TTR) en een in Rotterdam Europoort (olie) verpompt Vopak Terminals 24/7 chemicaliën en olie in opdracht van haar klanten.

Bekijk het project

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

Elinex levert noodstroomsystemen voor onze LC’s (lokale centrales), RC’s (regionale centrales) en DC’s (datacenters).

Bekijk het project

Oldelft Benelux

Oldelft Benelux

In samenwerking met Oldelft Benelux BV heeft Elinex een noodstroomoplossing geleverd aan het Solutions Diagnostic Center van Jahmale Med in Liberia, Afrika.

Bekijk het project

Botlektunnel

Botlektunnel

Croonwolter&dros and ELINEX provide emergency power installation for botlek tunnel until 2035. On the A15 between Rotterdam and Europoort, 111,000 cars drive daily through the Botlek Tunnel. The A15 is an essential link between the expanding...

Bekijk het project

Plus Supermarkten

Plus Supermarkten

We staan allemaal regelmatig in de rij voor de kassa, als we boodschappen doen. Stel je eens voor dat er op dat moment problemen zijn met de stroomtoevoer naar de kassasystemen.

Bekijk het project

DHL

DHL

Wie kent ze niet, DHL. Klanten zijn 24/7 van ze afhankelijk, en daarom is stroomuitval een worst case scenario. Bekijk onze oplossing.

Bekijk het project

Global-E

Global-E

Woensdag 24 juni vond de ceremoniële turn-key overdracht plaats van de opgeleverde totaaloplossing.

Bekijk het project

Politie

Politie

Ze zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang

Bekijk het project

Advies nodig?
Contact of advies?