Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Prefab behuizing

Geavanceerde technologie. Eenvoudige installatie.

De noodstroomoplossingen van ELINEX zorgen er niet alleen voor dat u nooit zonder stroom komt te zitten, ze zijn ook nog eens gemakkelijk te installeren en verplaatsen.

Gebruiksvriendelijke totaaloplossing

ELINEX levert haar noodstroomoplossingen desgewenst ook binnen prefab behuizing. Deze ‘pre-fabricated’ oplossingen hebben een aantal voordelen. Zo wordt de installatie in principe volledig vooraf gedaan bij ELINEX. Deze hoeft daarna alleen nog bij de klant geplaatst en aangesloten te worden. Na de inbedrijfstelling kan de gehele noodstroominstallatie met modulaire behuizing ook gemakkelijk worden verplaatst binnen het bedrijf of bijvoorbeeld bij verhuizing naar een ander pand. Er zijn diverse type behuizingen beschikbaar!

Prefab

Wat is prefab behuizing?

Een prefab behuizing is een kant en klare oplossing die volledig door ELINEX samengebouwd wordt. De behuizing kan van beton zijn, of in containervorm worden gebouwd. Een prefab behuizing kan in ieder gewenst formaat worden samengesteld. De oplossing wordt volledig geassembleerd bij ELINEX en Plug & Play bij de klant op locatie geleverd en geïnstalleerd. 

Wat zijn de voordelen van prefab behuizing?
 • Voor iedere locatie een passende oplossing
 • Altijd maatwerk
 • Naar eigen behoefte samen te stellen
 • Productie binnen een gecontroleerde omgeving
 • Zeer korte doorlooptijd en implementatie op locatie
 • Eenvoudig te transporteren, ook bij verhuizing
 • Installatie kan buiten een pand worden opgesteld; hierdoor ruimtebesparing
Waar kan EPC voor worden toegepast?

Een ELINEX Power Container (EPC) kan op iedere locatie worden geplaatst, zowel in een gebouw als daarbuiten. Een EPC is een ideale oplossing als er in een gebouw geen ruimte is om een dataruimte of/en noodstroomoplossing te plaatsen. Daarbij kan de ruimte in een gebouw vaak voor betere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor verhuur of productie, wat direct geld oplevert. Ook bij een tijdelijke locatie is een EPC een ideale oplossing, welke bij verhuizing eenvoudig te verplaatsen is. 

De Elinex Power Container (EPC) is een alles-in-een noodstroomoplossing. De EPC wordt kant-en-klaar geleverd in een standaard ISO-container, maar kan uiteraard ook als maatwerk container ontworpen worden. Nadat de EPC op de gewenste locatie is geplaatst, hoeft deze alleen nog maar aangesloten te worden op de in het pand aanwezige installatie. De EPC kan toegepast worden als permanente oplossing, maar kan ook als tijdelijke oplossing worden ingezet. De gehele noodstroominstallatie kan te allen tijde gemakkelijk worden verplaatst.

Elinex Power Container

Uit welke componenten bestaat een EPC?

 • UPS - Uninteruptible Power Supply
 • NSA - Noodstroomaggregaat
 • EPMS - Power Management System
 • BACS - Battery Analyses & Care System
 • Schakel- en verdeelinrichting
 • Koeling- en ventilatiesystemen
 • Toegangsbeveiliging
 • System Control Centre
 • Brandblussing/detectie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij leveren Prefab-Behuizing

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

Elinex levert noodstroomsystemen voor onze LC’s (lokale centrales), RC’s (regionale centrales) en DC’s (datacenters).

Bekijk het project

Oldelft Benelux

Oldelft Benelux

In samenwerking met Oldelft Benelux BV heeft Elinex een noodstroomoplossing geleverd aan het Solutions Diagnostic Center van Jahmale Med in Liberia, Afrika.

Bekijk het project

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe is onderdeel van een Amerikaans moederbedrijf en is producent van instrumenten voor de medische industrie welke gebruikt worden binnen operatiekamers in ziekenhuizen.

Bekijk het project

Vopak

Vopak

Met drie chemie terminals (Botlek, Chemiehaven en TTR) en een in Rotterdam Europoort (olie) verpompt Vopak Terminals 24/7 chemicaliën en olie in opdracht van haar klanten.

Bekijk het project

Global-E

Global-E

Woensdag 24 juni vond de ceremoniële turn-key overdracht plaats van de opgeleverde totaaloplossing.

Bekijk het project

Politie

Politie

Ze zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang

Bekijk het project

Botlektunnel

Botlektunnel

Croonwolter&dros and ELINEX provide emergency power installation for botlek tunnel until 2035. On the A15 between Rotterdam and Europoort, 111,000 cars drive daily through the Botlek Tunnel. The A15 is an essential link between the expanding...

Bekijk het project

Plus Supermarkten

Plus Supermarkten

We staan allemaal regelmatig in de rij voor de kassa, als we boodschappen doen. Stel je eens voor dat er op dat moment problemen zijn met de stroomtoevoer naar de kassasystemen.

Bekijk het project

DHL

DHL

Wie kent ze niet, DHL. Klanten zijn 24/7 van ze afhankelijk, en daarom is stroomuitval een worst case scenario. Bekijk onze oplossing.

Bekijk het project

Advies nodig?
Contact of advies?