Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
UPS - Uninterruptible Power Supply

Met een UPS komt u nooit in het donker te zitten.

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) is een installatie die bij een uitval van de netspanning direct de stroomvoorziening overneemt en levert aan alle aangesloten systemen.

Wat is een UPS?

UPS staat voor ‘Uninterruptible Power Supply’, vertaald ‘ononderbroken stroomvoorziening’. UPS-systemen worden ook wel no-break of noodstroomvoorzieningen genoemd. Een UPS is een installatie die bij een uitval van de netspanning direct de stroomvoorziening overneemt en levert aan de aangesloten systemen.

Bekijk 'm bij jou op locatie
Sluiten
Sketchfab

Scan de QR Code

Scan de qr-code om het model te openen op je mobiele apparaat, druk daarna op het AR icoontje.

Of open onderstaande link op je mobiele apparaat.

https://360fabriek.nl/models/?p=elinex&m=UPS1&ar=true

Uninterruptible power supply (UPS)

Wat is een UPS?

UPS staat voor ‘Uninterruptible Power Supply’, vertaald ‘ononderbroken stroomvoorziening’. UPS-systemen worden ook wel no-break of noodstroomvoorzieningen genoemd. Een UPS is een installatie die bij een uitval van de netspanning direct de stroomvoorziening overneemt en levert aan de aangesloten systemen.

Waar wordt een UPS voor gebruikt?

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) wordt voor vele toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld voor computer-, telecom-, industriële of medische apparatuur. Denk aan kritische toepassingen waar de stroom niet mag uitvallen, bijvoorbeeld binnen operatiekamers, datacenters, tunnels en telecomnetwerken. Bij elk project begint ELINEX met het stellen van de vraag: ‘Wat als daar de stroom uitvalt?’

Hoe werkt een UPS noodstroomvoorziening?

Bij een online UPS zijn de batterijen altijd verbonden met een wisselrichter. Zodra de stroom uitvalt verdwijnt de gelijkrichter uit het stroomcircuit en zorgen de batterijen dat het stroomniveau gelijk blijft. Wanneer de stroomvoorziening hersteld is neemt de gelijkrichter het weer over en begint deze de batterijen weer op te laden. Het grootste voordeel van een online UPS is de mogelijkheid om een ‘elektrische firewall’ te creëren tussen de inkomende stroomvoorziening en de gevoelige elektronische apparatuur.

Huawei
Centiel
Eaton
Tecned

Een UPS en een aggregaat zijn beide noodstroomoplossingen. Een UPS wordt ook wel aangeduid met een 'no-break', een aggregaat met een 'short-break'. Bij stroomuitval neemt een UPS de stroomvoorziening zonder onderbreking over, ofwel 'no-break'. Een noodstroomaggregaat (NSA) moet eerst opgestart worden, vandaar dat deze short-break genoemd wordt. Er is dus een korte stroomonderbreking vóórdat een NSA stroom levert. Vaak worden beide toegepast. Allereerst levert de UPS direct noodstroom. Tegelijkertijd wordt het NSA opgestart en kan er ononderbroken overgeschakeld worden van UPS naar NSA. De tijd dat er autonoom stroom geleverd wordt met de UPS of NSA duiden we aan met autonomietijd.

Wat zijn de verschillen tussen een UPS en een noodstroomaggregaat?

Hoe onderscheiden onze UPS-systemen zich tegenover anderen?

Diverse fabrikanten leveren systemen die u van noodstroom voorzien bij stroomuitval. Het onderscheidt zit hem in de details. ELINEX levert de hoogste kwaliteit tegen de beste voorwaarden. Met als gevolg een lagere MTTR (Mean Time To Repair), een lagere MTBF (Mean Time Between Failures), hogere efficiëntie en een lagere TCO (Total Cost of Ownership). ELINEX zorgt voor haar klanten middels een innovatief product portfolio voorzien van meerdere oplossingen en merken, om zo te kunnen te bieden wat het beste bij u past. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wat is een statische UPS?

Een statische UPS werkt op batterijen die bij een uitval van het stroomnet direct worden ingeschakeld. De batterijen nemen het vermogen van de aangesloten apparaten zonder onderbreking over. Dit zorgt ervoor dat belangrijke bedrijfsprocessen niet wegvallen bij een stroomuitval. UPS-systemen geven elk een bepaalde hoeveelheid VA (of MegaVA) af. Elke situatie vraagt dan ook om een statische UPS met een ander vermogen en specificaties. 

 

Wij leveren UPS'en

UPS no-break installatie

Voor de gecertificeerde ELINEX Service Engineers is niets te moeilijk. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen, installeren en inbedrijfstellen van UPS-systemen. Dit doen wij met eigen service engineers en  projectmanagers die zonder moeite kunnen samenwerken met derde partijen, zoals uw eigen installateur.

Service Level Agreement (SLA) bij een UPS

ELINEX biedt drie verschillende contractvormen voor het onderhoud aan een UPS oplossing: preventief, correctief en predictief onderhoud. Daarbij kunnen verschillende responstijden gekozen worden: next business day, binnen 8 uur op locatie en binnen 4 uur op locatie. In een contract kan gekozen worden uit meerdere opties met betrekking tot het uit te voeren onderhoud. Bijvoorbeeld een extra bezoek per jaar, belaste loadtesten d.m.v. een loadbank, monitoring op afstand, etc. Hierdoor heeft u altijd een oplossing die volledig aansluit op iedere specifieke behoefte!

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

Elinex levert noodstroomsystemen voor onze LC’s (lokale centrales), RC’s (regionale centrales) en DC’s (datacenters).

Bekijk het project

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe is onderdeel van een Amerikaans moederbedrijf en is producent van instrumenten voor de medische industrie welke gebruikt worden binnen operatiekamers in ziekenhuizen.

Bekijk het project

Oldelft Benelux

Oldelft Benelux

In samenwerking met Oldelft Benelux BV heeft Elinex een noodstroomoplossing geleverd aan het Solutions Diagnostic Center van Jahmale Med in Liberia, Afrika.

Bekijk het project

Vopak

Vopak

Met drie chemie terminals (Botlek, Chemiehaven en TTR) en een in Rotterdam Europoort (olie) verpompt Vopak Terminals 24/7 chemicaliën en olie in opdracht van haar klanten.

Bekijk het project

Botlektunnel

Botlektunnel

Croonwolter&dros and ELINEX provide emergency power installation for botlek tunnel until 2035. On the A15 between Rotterdam and Europoort, 111,000 cars drive daily through the Botlek Tunnel. The A15 is an essential link between the expanding...

Bekijk het project

Global-E

Global-E

Woensdag 24 juni vond de ceremoniële turn-key overdracht plaats van de opgeleverde totaaloplossing.

Bekijk het project

Politie

Politie

Ze zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang

Bekijk het project

Plus Supermarkten

Plus Supermarkten

We staan allemaal regelmatig in de rij voor de kassa, als we boodschappen doen. Stel je eens voor dat er op dat moment problemen zijn met de stroomtoevoer naar de kassasystemen.

Bekijk het project

DHL

DHL

Wie kent ze niet, DHL. Klanten zijn 24/7 van ze afhankelijk, en daarom is stroomuitval een worst case scenario. Bekijk onze oplossing.

Bekijk het project

Advies nodig?
Contact of advies?