Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Netcongestie & BESS oplossing

Netcongestie & BESS oplossing

Er is in Nederland netcongestie opgetreden. Dit komt met name doordat het energiedistributienetwerk niet toereikend is en aanpassingen zeer lang duren. Met behulp van een BESS kan uw aansluiting 'virtueel' worden vergroot.

WAT ALS U TE WEINIG STROOM KRIJGT? 

Wat als u geen grotere stroomaansluiting krijgt? U heeft een grotere netaansluiting gevraagd voor de uitbreiding van uw bedrijfsprocessen, of u heeft een bouwaansluiting van 63A of 80A gekregen, maar deze wordt niet vergroot. U zou eigenlijk willen vergroten naar een aansluiting van bijv. 3x160A of 3x250A. Echter heeft u als antwoord van de netbeheerder gekregen dat dit pas rond 2030 gerealiseerd kan worden en u het voorlopig moet blijven doen met uw huidige aansluiting van 3x 80A wat neer komt op ongeveer 50kW.

Dan is het vergroten van uw stroomcapaciteit met behulp van een BESS – Battery Energy Storage System- een oplossing die wél direct gerealiseerd kan worden. Met behulp van bijv. een 100kW/200kWh Batterij Energie Opslag Systeem (BEOS) kan uw aansluiting ‘virtueel’ worden vergroot van bijv. 50kW naar 150kW. Uw afnamecapaciteit neemt toe door zowel uit het net als de batterij af te nemen.  Bekijk hier de verschillende mogelijkheden binnen het ELINEX product portfolio. 

Een Energie Opslag Systeem (EOS) kan dus ook interessant zijn zonder een gekoppelde PV-installatie. Ook is ELINEX gespecialiseerd in het bouwen van smart grids in combinatie met EMS (Energy Management System) en micro grids in combinatie met een generator.  

Energie opslag, Batterij, ELINEX, BESS

CONGESTIEPROBLEMEN

Er zijn diverse bedrijven die tegen congestieproblemen aanlopen. Bedrijven die meer energie zouden willen verbruiken, maar deze niet kunnen afnemen door extreem lange wachtrijen voor het realiseren van grootverbruik aansluitingen. Onze klanten willen bijvoorbeeld meer vermogen voor verdere verduurzaming. Voorbeelden hiervan zijn het aansluiten van warmtepompen, het installeren van EV-chargers of realiseren van een EV-laadplein met fastchargers. Hiervoor is extra stroom en capaciteit benodigd. Ook productiebedrijven die een nieuwe productielijn willen openen of hotels die willen uitbreiden lopen tegen problemen van congestie aan.  Bekijk hier de netcongestie in Nederland. 

BESS ALS CONGESTIE OPLOSSING

Met de BESS kun je een energiebuffer creëren en deze energie flexibel op gewenste momenten gebruiken. Wanneer er met name overdag stroom wordt verbruikt, kan de batterij ’s nachts geladen worden. Overdag wordt er dan zowel stroom van het net als van de batterij gebruikt. Op deze manier vergroten wij uw capaciteit virtueel zonder dat uw aansluiting fysiek vergroot wordt. Er zijn zelfs bedrijven die de aansluiting verder kunnen verkleinen wat lagere vastrechtkosten op kan leveren. Het leveren van stroom vanuit de batterij op piekmomenten noemen we ook wel ‘peak-shaving’.

SLIMME ENERGIE VOORZIENING

Door aan een Energie Opslag Systeem het ELINEX EMS – Energy Management System – te koppelen, kunnen de gewenste energiestromen slim aangestuurd worden. Zo kunnen we op uw locatie een “Smart Grid” maar ook een “Micro Grid” bouwen. De BESS kan als buffer gevoed worden door verschillende bronnen, namelijk: het net, PV-opwek, Wind-opwek en Diesel- of Gas- generator. Met het EMS kunnen de energiebronnen geregeld worden, maar ook de verbruikers geschakeld worden. Bijvoorbeeld bij overschot aan energie wordt deze beschikbaar gesteld aan het EV-laadplein. Met EMS maken we uw energiehuishouding slim aan te sturen, volledig inzichtelijk en meetbaar.

ELINEX BESS OPLOSSINGEN & DIENSTEN

ELINEX Power Solutions is sinds 1986 gespecialiseerd in netspanningsproblematiek en het verzorgen van continuïteit en kwaliteit van (net)spanning voor haar klanten. Bij ELINEX kunt u naast BESS en EMS oplossingen ook terecht voor UPS en NSA oplossingen voor kritische processen of het overbruggen van langdurige stroomuitvallen. De belangrijke onderscheidende factor is dat ELINEX zowel een Projecten afdeling heeft die nieuwe installaties realiseert. En een merkonafhankelijke Service organisatie heeft die uw BESS installatie gedurende de technische levensduur kan onderhouden en de functionaliteit van de BESS waarborgt. Met het ELINEX Power Management platform houden we uw assets 24/7 in de gaten en kunnen onze Service Engineers binnen 4 uur na storingsmelding op uw locatie arriveren. Door jaarlijks onderhoud volgens onze Service Overeenkomsten zorgen voor de kwaliteit en continuïteit tijdens het gebruik en de technische levensduur van de oplossing.

Interesse in een BESS oplossing? Neem contact op met ELINEX om naar de mogelijkheden voor uw bedrijf te kijken. Vul onderstaand contractformulier in of stuur uw vraag naar BESS@elinex.com.

Contact

Botlektunnel

Botlektunnel

Croonwolter&dros and ELINEX provide emergency power installation for botlek tunnel until 2035. On the A15 between Rotterdam and Europoort, 111,000 cars drive daily through the Botlek Tunnel. The A15 is an essential link between the expanding...

Bekijk het project

Plus Supermarkten

Plus Supermarkten

We staan allemaal regelmatig in de rij voor de kassa, als we boodschappen doen. Stel je eens voor dat er op dat moment problemen zijn met de stroomtoevoer naar de kassasystemen.

Bekijk het project

DHL

DHL

Wie kent ze niet, DHL. Klanten zijn 24/7 van ze afhankelijk, en daarom is stroomuitval een worst case scenario. Bekijk onze oplossing.

Bekijk het project

Politie

Politie

Ze zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang

Bekijk het project

Global-E

Global-E

Woensdag 24 juni vond de ceremoniële turn-key overdracht plaats van de opgeleverde totaaloplossing.

Bekijk het project

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

Elinex levert noodstroomsystemen voor onze LC’s (lokale centrales), RC’s (regionale centrales) en DC’s (datacenters).

Bekijk het project

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe is onderdeel van een Amerikaans moederbedrijf en is producent van instrumenten voor de medische industrie welke gebruikt worden binnen operatiekamers in ziekenhuizen.

Bekijk het project

Vopak

Vopak

Met drie chemie terminals (Botlek, Chemiehaven en TTR) en een in Rotterdam Europoort (olie) verpompt Vopak Terminals 24/7 chemicaliën en olie in opdracht van haar klanten.

Bekijk het project

Oldelft Benelux

Oldelft Benelux

In samenwerking met Oldelft Benelux BV heeft Elinex een noodstroomoplossing geleverd aan het Solutions Diagnostic Center van Jahmale Med in Liberia, Afrika.

Bekijk het project

Advies nodig?
Contact of advies?