Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
NSA - Noodstroomaggregaat

Met onze oplossingen bent u beschermd tegen stroomuitval.

ELINEX is leverancier van complete noodstroomoplossingen. Het noodstroomaggregaat (NSA) is een belangrijk onderdeel hiervan.

Noodstroom Aggregaat (NSA)

Wat is een NSA?

Een noodstroomaggregaat (NSA) is een systeem dat energie opwekt aan de hand van brandstof. Dit type stroomgenerator wordt ingezet op plekken waar stroomuitval ongeoorloofd is, zoals operatiekamers, datacenters en verkeerstunnels en waar een lange autonomietijd gewaarborgd dient te worden. Bij een stroomstoring neemt de noodstroominstallatie de stroomtoevoer over, waardoor kritische processen gewaarborgd blijven. Echter heeft een NSA wel een opstarttijd nodig, waardoor altijd een UPS nodig is om niet " door het donker" te gaan. 

Hoe werkt een NSA?

De werkingsduur van een NSA is afhankelijk van de hoeveelheid brandstof die er voor de generator beschikbaar is. Afhankelijk van de grootte van de brandstoftank en het eventueel tussentijds bijvullen ervan, kan de generator van een NSA net zolang draaien als er brandstof is voorzien. Een NSA start op nadat het een eigen startcommando heeft gekregen. Dit wordt gegeven vanuit een besturingssysteem, wat detecteert wanneer de stroom is weggevallen. Een NSA heeft altijd een aantal seconden nodig om volledig op toeren te komen en de gehele achterliggende belasting van stroom te voorzien. Een NSA wordt hierom ook wel een " short-break" oplossing genoemd. 

Wat zijn de verschillen tussen een UPS en een noodstroomaggregaat?

Een UPS en een aggregaat zijn beide noodstroomoplossingen. Een NSA kan niet zoals een UPS ononderbroken stroom leveren, omdat het aggregaat niet continu draait en altijd een korte tijd nodig heeft om op te starten. Bij een stroomuitval schakelt het UPS-systeem direct in zodat u niet zonder stroom komt te zitten. Ook het NSA start automatisch op. Na een bepaalde tijd wordt automatisch naadloos overgeschakeld van de UPS naar het NSA. Samen zorgen beide systemen dus voor een complete noodstroomvoorziening.

Een noodstroomaggregaat kan in diverse uitvoeringen en vermogens geleverd worden. Denk hierbij aan verschillende brandstofmogelijkheden, waaronder bio diesel, gas- of waterstof. ELINEX voorziet daarmee in de voortdurende behoefte aan duurzaamheid. Wij werken samen met diverse fabrikanten van NSA’s en ook voor merkonafhankelijk onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. ELINEX is contractpartner voor diverse netwerken waarbinnen zowel UPS-en als NSA's onderhouden moeten worden.

Ook voor thuisgebruik (residential) levert ELINEX noodstroom aggregaten. De reden dat er bij woonhuizen steeds vaker gebruik wordt gemaakt van NSA's is de toenemende onbetrouwbaarheid van het vaste, overbelaste stroomnet. ELINEX brengt in alle gevallen vooraf de situatie in kaart en geeft hierna een gedegen technisch advies zodat de beste oplossing wordt geplaatst.

De vermogens van de NSA's zijn beschikbaar tussen de 5kVA en 4MVA! 

Wat voor NSA’s levert Elinex?

Wij leveren NSA's

ELINEX
Vopak

Vopak

Met drie chemie terminals (Botlek, Chemiehaven en TTR) en een in Rotterdam Europoort (olie) verpompt Vopak Terminals 24/7 chemicaliën en olie in opdracht van haar klanten.

Bekijk het project

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe is onderdeel van een Amerikaans moederbedrijf en is producent van instrumenten voor de medische industrie welke gebruikt worden binnen operatiekamers in ziekenhuizen.

Bekijk het project

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

Elinex levert noodstroomsystemen voor onze LC’s (lokale centrales), RC’s (regionale centrales) en DC’s (datacenters).

Bekijk het project

Oldelft Benelux

Oldelft Benelux

In samenwerking met Oldelft Benelux BV heeft Elinex een noodstroomoplossing geleverd aan het Solutions Diagnostic Center van Jahmale Med in Liberia, Afrika.

Bekijk het project

Botlektunnel

Botlektunnel

Croonwolter&dros and ELINEX provide emergency power installation for botlek tunnel until 2035. On the A15 between Rotterdam and Europoort, 111,000 cars drive daily through the Botlek Tunnel. The A15 is an essential link between the expanding...

Bekijk het project

Global-E

Global-E

Woensdag 24 juni vond de ceremoniële turn-key overdracht plaats van de opgeleverde totaaloplossing.

Bekijk het project

Politie

Politie

Ze zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang

Bekijk het project

Plus Supermarkten

Plus Supermarkten

We staan allemaal regelmatig in de rij voor de kassa, als we boodschappen doen. Stel je eens voor dat er op dat moment problemen zijn met de stroomtoevoer naar de kassasystemen.

Bekijk het project

DHL

DHL

Wie kent ze niet, DHL. Klanten zijn 24/7 van ze afhankelijk, en daarom is stroomuitval een worst case scenario. Bekijk onze oplossing.

Bekijk het project

Advies nodig?
Contact of advies?