Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wij zijn een gebruikers georiënteerde organisatie.

ELINEX Power Solutions is specialist en innovatieve partner op het gebied van noodstroomoplossingen, energie opslag systemen en netspanningsrisico's. Wij zijn een professionele en klantgerichte organisatie, met meer dan 37 jaar ervaring, voornamelijk actief in de Benelux.

Wij zorgen dat

altijd voorzien zijn van stroom.
Ook als de stroom uitvalt.

0+

Noodstroominstallaties in onderhoud

0+

Stroomstoringen in 2022 binnen de Benelux

0/7

staat ELINEX klaar voor haar klanten

Producten

Producten

Op het gebied van noodstroomproducten zijn wij importeur, distributeur en fabrikant van diverse merken, statische AC, DC en AC/DC UPS'en, noodstroomaggregaten, verdelers, powerconditioners, batterij energie opslagsystemen en randapparatuur.

Diensten

Diensten

Als serviceprovider voert Elinex met een eigen serviceteam, merkonafhankelijk en 24/7, installatie-, onderhouds-, reparatie- en storingsdiensten uit.

Technisch advies

Technisch advies

Elinex is technisch engineer en adviseur op het gebied van kwaliteit, beschikbaarheid en continuïteit van netspanning.

Projectmanagement

Projectmanagement

Elinex is een projectmanagementorganisatie die met eigen projectmanagers complete (noodstroom)projecten turn-key ontwerpt en oplevert.

Wat ELINEX doet

ELINEX is op het gebied van noodstroom en netspanningskwaliteit leverancier van:

Neem contact op

Onze aanpak

Onze werkwijze garandeert oplossingen op maat en behoud van kwaliteit.

01

Inventarisatie

Onze sales- en projectenafdeling voert een complete inventarisatie van uw behoeften uit.
Inventarisatie class=
02

Advies

Op basis van de inventarisatie werken wij een volledig advies uit.
Advies class=
03

Design

Wij maken een compleet (noodstroom)design en vertalen dit naar een offerte.
Design class=
04

Build

Zodra de klant opdracht geeft voert ELINEX de volledige installatie uit.
Build class=

Wij bieden ook onderhoud en service voor bestaande installaties.

05

Maintain

Elke operationele installatie dient op correcte wijze onderhouden te worden.
Maintain class=
06

Operate

ELINEX kan zowel op afstand als op locatie de kwaliteit van de installatie bewaken.
Operate class=

Onze klantreferenties

Ipse de Bruggen
Kropman
Bam
Global Switch
Croon
Rijksoverheid
Jumbo
Plus
ABN AMRO
CBRE
Holland Casino
Airproducts
DHL
Universiteit Antwerpen

Kwaliteitslabels

De directie van ELINEX heeft zich ertoe verbonden om met haar management en medewerkers binnen haar bedrijfsvoering met specifieke en meetbare hoge kwaliteitsstandaarden te werken. Voor de hierbij geldende procedures, verplichtingen, verantwoordelijkheden en toepassingsgebieden is een kwaliteitsbeleid ontwikkeld. Met dit beleid wordt gegarandeerd dat de organisatie en functionarissen van ELINEX binnen de kaders van de vastgestelde organisatiestructuur, volgens vastgestelde specificaties de juiste producten en diensten aan haar klanten levert.

ISO 9001 

ISO 9001 biedt de gebruiker een instrument bij het ontwikkelen, invoeren en verbeteren van de doeltreffendheid van een kwaliteitsmanagementsysteem. Deze norm geeft de eisen weer om processen te borgen en te verbeteren die belangrijk zijn voor het verhogen van klanttevredenheid. Klanttevredenheid wordt verhoogd door te voldoen aan eisen van klanten, aan eisen van de organisatie zelf, aan wet- en regelgeving en door continue verbetering van de doeltreffendheid van het kwaliteitsmanagementsysteem. ISO 9001 kan door interne en externe partijen (waaronder certificerende instellingen) worden gebruikt om te beoordelen of een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem aanwezig is. Daarmee is ISO 9001 geschikt voor certificatie en gebruik in contractuele situaties. ISO 9001 bevat de High Level Structure (HLS), de basisstructuur met kerneisen voor managementsysteemnormen. Deze eenduidige structuur vergemakkelijkt het integreren van ISO-managementsystemen.

NEN3140

NEN 3140, gebaseerd op NEN-EN 50110 is een norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning. Volgens de NEN 3140 mogen Voldoende Onderrichte Personen, Vakbekwame Personen, Installatieverantwoordelijken en Werkverantwoordelijken aan elektrotechnische installaties werken. Alle Service Engineers bij ELINEX hebben een geldige aanwijzing inclusief certificaat.

Safety Culture Ladder

Voorheen Veiligheidsladder genoemd. Hiermee kan ELINEX het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie meten en zo de veiligheidscultuur verbeteren. Het creëren van een intrinsieke verandering van houding en gedrag staat hierbij centraal. In de toekomst zullen we ons certificeren voor een trede. Op dit moment hangen we tussen de 2de en 3de trede in en zijn we geaudit op de self assessment safety culture ladder.

GPI

Sinds 1 april 2019 is de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle bouwplaatsen in Nederland van bij de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) aangesloten bouw-, utiliteits-, infra- en installatiebedrijven. Het vergroot de veiligheid op bouwplaatsen. Aangezien wij regelmatig op bouwplaatsen werken, hebben al onze Service Engineers een GPI.

VCA**

VCA** certificering is bedoeld voor organisaties die als hoofdaannemer werkzaamheden verrichten met meer dan 35 medewerkers. Daarnaast houdt VCA** zich bezig met de beheersing van veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten op de werkvloer, maar ook met beleid, structuur en planvorming op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Botlektunnel

Botlektunnel

Croonwolter&dros and ELINEX provide emergency power installation for botlek tunnel until 2035. On the A15 between Rotterdam and Europoort, 111,000 cars drive daily through the Botlek Tunnel. The A15 is an essential link between the expanding...

Bekijk het project

Oldelft Benelux

Oldelft Benelux

In samenwerking met Oldelft Benelux BV heeft Elinex een noodstroomoplossing geleverd aan het Solutions Diagnostic Center van Jahmale Med in Liberia, Afrika.

Bekijk het project

Plus Supermarkten

Plus Supermarkten

We staan allemaal regelmatig in de rij voor de kassa, als we boodschappen doen. Stel je eens voor dat er op dat moment problemen zijn met de stroomtoevoer naar de kassasystemen.

Bekijk het project

DHL

DHL

Wie kent ze niet, DHL. Klanten zijn 24/7 van ze afhankelijk, en daarom is stroomuitval een worst case scenario. Bekijk onze oplossing.

Bekijk het project

Global-E

Global-E

Woensdag 24 juni vond de ceremoniële turn-key overdracht plaats van de opgeleverde totaaloplossing.

Bekijk het project

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

Elinex levert noodstroomsystemen voor onze LC’s (lokale centrales), RC’s (regionale centrales) en DC’s (datacenters).

Bekijk het project

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe

Applied Medical Europe is onderdeel van een Amerikaans moederbedrijf en is producent van instrumenten voor de medische industrie welke gebruikt worden binnen operatiekamers in ziekenhuizen.

Bekijk het project

Politie

Politie

Ze zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang

Bekijk het project

Vopak

Vopak

Met drie chemie terminals (Botlek, Chemiehaven en TTR) en een in Rotterdam Europoort (olie) verpompt Vopak Terminals 24/7 chemicaliën en olie in opdracht van haar klanten.

Bekijk het project

Advies nodig?
Contact of advies?