Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
"A dream coming true" for Jahmale Medical Solutions in Liberia

"A dream coming true" for Jahmale Medical Solutions in Liberia

  • 11 februari 2021
  • Ridderkerk

In 2018 heeft Elinex, op verzoek van opdrachtgever Oldelft Benelux, een noodstroomvoorziening geleverd voor Jahmale Medical Solutions in Liberia, West-Afrika. Jahmale Medical Solutions is een medisch centrum waar onder andere laboratorium faciliteiten en beeldvormende apparatuur is ondergebracht. Door de succesvolle oplevering in 2018 heeft Elinex in 2020 de aanvraag gekregen om ook voor alle overige apparatuur in het centrum een noodstroomvoorziening te leveren. 

In januari 2021 zijn Elinex medewerkers Willard Mulder (lead design engineer) en Jeroen Los (service engineer) naar Monrovia afgereisd voor de implementatie van deze noodstroomvoorziening. De noodstroomvoorziening bestaat uit een Huawei 200kVA UPS met een gekoppelde batterij voor een autonomietijd van 10 minuten. Om alle aansluitingen op de UPS te kunnen maken is ook een schakel- en verdeelinrichting onderdeel van dit project. 

Op locatie is eerst de UPS en de batterijconfiguratie opgesteld en aangesloten. De voeding voor de UPS is afkomstig uit de bestaande hoofdverdeelinrichting, deze moest voor de toepassing van de nieuwe UPS gemodificeerd worden. Na inbedrijfname van de UPS en een succesvolle acceptatietest zijn alle overige voedingen van het medisch centrum overgezet naar de nieuwe noodstroomvoorziening. 

Na overname van de belasting is nog een site acceptance test (SAT) uitgevoerd. Ook hier zijn geen afwijkingen in de werking van de noodstroomvoorziening opgemerkt. Al met al was het een behoorlijke ingreep in de infrastructuur van het medisch centrum, met als resultaat "a dream coming true" aldus de eindklant. 

Bij vertrek uit Monrovia kijken alle partijen terug op een mooi project en een oplossing waarbij de klant geholpen is in de continuïteit van medische apparatuur en doorloop van bedrijfsprocessen. Netstoring of netuitval heeft geen impact meer op de kostbare apparatuur van Jahmale Medical Solutions.

Bent u ook op zoek naar meer informatie over noodstroom(projecten)? Stuur een e-mail naar info@elinex.com of bel met + 31 180-415711. Wij helpen u graag verder!


Advies nodig?
Contact of advies?