Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Als het net het laat afweten dan schiet 'Patrick Power' te hulp

Als het net het laat afweten dan schiet 'Patrick Power' te hulp

  • 20 december 2023
  • Ridderkerk

Het meest bijzondere Noodstroom Aggregaat van Nederland staat in Veghel

Vanderlande is een wereldwijde organisatie in het ontwikkelen, bouwen, implementeren en onderhouden van logistieke transportsystemen. Of het nu gaat om oplossingen voor distributiecentra of bagage-afhandelingssystemen en passagiersoplossingen op luchthavens, de kans is groot dat uw pakketje of koffer via een geautomatiseerd transportsysteem van Vanderlande naar u toe is gekomen. Het hoofdkantoor van Vanderlande bevindt zich in Veghel. Daar zwaait Senior ICT Specialist Hans Heijblom de scepter over twee serverruimtes, waarvan er één een volledig redundante 'mirror' is, inclusief ELINEX UPS-systemen en een door ELINEX geleverd NSA (noodstroomaggregaat). Dit aggregaat draagt de naam 'Patrick Power', aangegeven met een speciaal daarvoor gemaakt bordje. Hans Heijblom legt uit waarom.

Een NSA stond al jaren op de wensenlijst

Hans Heijblom houdt met zijn ICT-afdeling alle systemen gezond waarmee de vestigingen van Vanderlande werken. "In totaal in 28 landen wereldwijd ", legt hij uit. "Ongeveer 95% van de vestigingen werkt met lokale servers, maar de meest gebruikte -en kritische- systemen draaien bij ons op het hoofdkantoor in Veghel. Daar zijn alle vestigingen van afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het systeem voor het maken van de planning. Om beschikbaarheid te kunnen garanderen, hebben we in Veghel twee serverruimtes. Eén van die serverruimtes is een 'mirror' van de andere. Bij problemen zorgt deze serverruimte voor de broodnodige redundantie." Xander, accountmanager bij ELINEX Power Solutions, voegt toe: "In 2019 heeft ELINEX voor deze serverruimte UPS-systemen geleverd, een volledig 'no-break' systeem. Dit systeem kan echter maar gedurende een beperkte tijd stroom leveren." Heijblom vervolgt: "Daarom bestond er een dringende wens om een NSA te installeren, zodat een langere autonomietijd gehaald kon worden. Het NSA is dit jaar, in 2023, dan eindelijk in bedrijf gesteld."

Patrick Power

De collega van Hans Heijblom die zich jarenlang hard heeft gemaakt voor de komst van een NSA is Patrick. "Hij heeft echt geknokt voor de komst van dit noodstroomaggregaat, maar helaas heeft hij zelf de installatie niet meer mogen meemaken", vertelt Heijblom geëmotioneerd. "In 2021 werden we opgeschrikt door het verdrietige bericht dat Patrick plotseling was overleden. De dag ervoor werkte hij gewoon nog naast me. Voor zijn familie, vrienden en voor ons als collega's was dat een enorme klap. Hij was net 50 geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we het noodstroomaggregaat de naam 'Patrick Power' gegeven. Een speciaal daarvoor gemaakt bordje prijkt op de machine, zo leeft zijn naam voort binnen ons bedrijf."

Een veilig idee

Uiteraard hoopt Vanderlande dat het NSA nooit nodig zal zijn, maar als er zich calamiteiten in de stroomvoorziening voordoen, dan kan met behulp van de UPS-systemen tijd overbrugd worden om het aggregaat op te starten. "Een veilig idee", vindt Job Roeleveld. "We weten dat alle kantoren van Vanderlande afhankelijk zijn van het hoofdkantoor. Sommige kantoren verlenen service, andere kantoren zitten intern bij klanten van Vanderlande en weer andere kantoren ontwikkelen software voor de producten. In Veghel wordt echt alles gedaan."

Tot besluit zegt Hans Heijblom: "De samenwerking met ELINEX was voortreffelijk, we hadden en hebben een goed contact en hun manier van meedenken is echt enorm fijn. Het is een mooie gedachte dat wanneer onverhoopt de stroom uitvalt, dankzij 'Patrick Power' het licht weer gaat schijnen in Veghel."

 


Advies nodig?
Contact of advies?