Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
De dag van de ondernemer 2023

De dag van de ondernemer 2023

  • 17 november 2023
  • Ridderkerk

In een wereld waarin de technologische vooruitgang alsmaar sneller gaat, zijn het de mkb-bedrijven die met innovatieve oplossingen komen. Ze vormen daardoor een onmisbare schakel in de Nederlandse samenleving. Dat was de centrale boodschap tijdens het bedrijfsbezoek dat Tweede Kamerlid Hawre Rahimi en Richard Spaans en Hugo van Straten van technologiebedrijf Huawei brachten aan ELINEX Power Solutions in het kader van de Dag van de Ondernemer van MKB Nederland. Als voorloper op het gebied van energieopslag liet ELINEX zien hoe zij een rol spelen in de energietransitie.

Dag van de ondernemer ELINEX 2023 spreekkamer

Het bezoek begon met een presentatie van algemeen directeur Bart van Raamsdonk van ELINEX Power Solutions. Dit familiebedrijf is in 37 jaar tijd uitgegroeid tot een serviceorganisatie met meer dan vijftig medewerkers. ELINEX is gespecialiseerd in noodstroomvoorzieningen en richt zich steeds meer op de opslag van energie.

Dag van de ondernemer ELINEX 2023 BESS

Continue energievoorziening 
Tijdens een rondleiding door het bedrijf maakten de bezoekers kennis met de geavanceerde oplossingen die ELINEX toepast. Een van die technologieën is een indrukwekkende batterij voor energieopslag, die is ontwikkeld door Huawei. Deze zogeheten BESS-oplossing (Battery Energy Storage System) kan de continuïteit van energielevering voor een compleet bedrijventerrein garanderen.

Oplossingen binnen de energietransitie 
Tijdens het bezoek benadrukte kamerlid Hawre Rahimi (VVD) hoe belangrijk het is om het mkb te koesteren. "Ondernemers die willen investeren in hun medewerkers en in hun bedrijf moeten we ruim baan geven, zonder dat zij gehinderd worden door een overmaat aan regelgeving. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen als ik met voorkeursstemmen toch de Kamer in kom" zei Rahimi. Dit past bij de filosofie van ELINEX, dat met zijn oplossingen laat zien dat ze niet alleen meegaan met de tijd, maar ook daadwerkelijk andere ondernemers helpen met problemen oplossen binnen de energietransitie. Als steun in de rug overhandigde het Kamerlid de directeur van ELINEX een symbolische cheque met een persoonlijke boodschap. 

Doorzettingsvermogen van het mkb
Richard Spaans, Head of Corporate & Public Affairs bij Huawei Nederland, voegde hieraan toe dat ondernemers vaak niet de tijd en middelen hebben om alle ontwikkelingen bij te

Dag van de ondernemer ELINEX 2023 Magazijn

houden. "Daar proberen wij als kennispartner van MKB Nederland op het gebied van technologie en digitalisering ons steentje aan bij te dragen. Om onze waardering uit te spreken voor de inzet en het doorzettingsvermogen dat veel ondernemers tonen, doen wij dit jaar mee aan de Dag van de Ondernemer."

Energie en ondernemingszin
De samenwerking tussen Huawei en ELINEX op het gebied van energieopslag laat zien dat het mkb niet alleen staat in de uitdagingen. De sector bruist van de energie en ondernemingszin en kan met de juiste ondersteuning bijdragen aan een duurzame en economisch sterke toekomst.


Advies nodig?
Contact of advies?