Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Elinex en Van den Pol voorzien LKQ Fource van noodstroom

Elinex en Van den Pol voorzien LKQ Fource van noodstroom

  • 18 maart 2021
  • Ridderkerk

Elinex heeft in juli 2020 via Van den Pol Elektrotechniek de opdracht gekregen om het gloednieuwe centrale distributiecentrum van LKQ Fource te voorzien van noodstroom. LKQ Fource is een one-stop shop voor autobedrijven waar zij de benodigde automaterialen, gereedschappen, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden kunnen aanschaffen.

De opdracht betreft het plaatsen van twee geprepareerde containers, ieder voorzien van een noodstroomaggregaat, welke een vermogen hebben van respectievelijk 1000kVA en 1250kVA. Beiden zijn voorzien van een externe brandstoftank welke los worden opgesteld. In samenwerking met Van den Pol Elektrotechniek en onze NSA partner ABATO Motoren/Baudouin heeft Elinex recent, onder toeziend oog van de eindklant, een succesvolle Factory Acceptance Test (FAT) uitgevoerd, waardoor de noodstroomaggregaten aankomende maand volledig getest en goedgekeurd op locatie worden geïnstalleerd.

Er is aanvullend gekozen voor het Battery Analyze & Care System (BACS) wat ervoor zal zorgen dat er 24/7 monitoring en regulering plaatsvindt op de startbatterijen en dat deze via het Elinex Power Management System (EPMS) op afstand eenvoudig uit te lezen zijn. Hiermee is de startbatterij als single point of failure geëlimineerd. Dit is een waardevolle toevoeging aangezien het 50.000 m2 tellende distributiecentrum van LKQ Fource veel volautomatische processen heeft. Hierdoor is de noodstroomvoorziening een essentieel onderdeel van het operationele proces, wat er uiteindelijk voor zorgt dat LKQ Fource haar dienstverlening naar een nog hoger level kan brengen.

Naast de engineering en levering van de noodstroomcontainers krijgt Elinex ook het vertrouwen om het onderhoud op zich te nemen. Al met al een mooie opdracht met een nu al tevreden opdrachtgever en eindklant!

Bent u ook op zoek naar meer informatie over noodstroom(projecten)? Stuur een e-mail naar info@elinex.com of bel met + 31 180-415711. Wij helpen u graag verder!


Advies nodig?
Contact of advies?