Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
ELINEX opent haar eigen LIVE Demonstratie BESS oplossing!

ELINEX opent haar eigen LIVE Demonstratie BESS oplossing!

  • 15 november 2023
  • Ridderkerk

ELINEX opent haar eigen LIVE Demonstratie BESS oplossing!

ELINEX opende afgelopen maandag officieel haar eigen BESS oplossing. Deze BESS oplossing is een LIVE werkende installatie die wordt gebruikt voor het ELINEX-kantoor en ook dient als demonstratie voor haar potentiële klanten.

De afgelopen tijd heeft ELINEX geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, namelijk de batterij energieopslag systemen (BEOS). Inmiddels heeft ELINEX binnen haar organisatie hiervoor een product- en dienstportfolio ontwikkeld en zijn er gespecialiseerde medewerkers hieraan toegewijd.

BESS ELINEX Luna Huawei


Na het besluit om deze prachtige Huawei oplossingen te verkopen, hebben we besloten er eerst zelf één aan te schaffen. Hierdoor hebben we ervaring opgedaan in het plaatsen, installeren en inbedrijfstellen van de installatie. Deze ervaring komt goed van pas bij het uitvoeren van onze klantprojecten.De BESS oplossing die ELINEX voor haar eigen pand te Ridderkerk heeft aangeschaft is een Huawei 200kWh BESS. De doelen van deze BESS oplossing bij ELINEX zijn;

  • het vergroten van onze aansluiting middels een batterij;
  • peakshaving ofwel piekverbruik leveren vanuit de batterij;
  • het aansluiten van onze toekomstige zonnepaneleninstallatie (2024) en het optimaliseren hiervan;
  • het flexibel in- en verkopen van energie bij overschot en tekort en daarmee nu al andermans duurzaam opgewekte energie optimaliseren;
  • het aansluiten van een EV Fast Charge installatie en zo vanuit de BESS oplossing elektrische auto’s kunnen laden;
  • het gebruiken van de BESS oplossing als noodstroom functie voor het ELINEX-pand.

Verder wordt deze LIVE installatie ook gebruikt voor demosessies aan geïnteresseerden en potentiële klanten.

Naast het plaatsen van de BESS oplossing komt er nog wel meer bij kijken, zoals fundering, ondergrondse bekabeling, een aanpassing in onze hoofdverdeler en natuurlijk het werkend krijgen van de installatie middels software en ons externe EMS-systeem van Envitron.

Op dit moment zijn we klaar en werkt de installatie volledig! De installatie kunnen we nu gebruiken voor onze potentiële klanten, maar ook voor het trainen van onze project engineers.

Wij merken dat er een zeer grote interesse voor deze BESS oplossingen is. Daarom organiseren wij vanaf nu demosessies. Deze sessies zijn met maximaal 10 genodigden, waarin wij een kennissessie geven over de markt, problemen op het net en de oplossingen die wij daarin bieden. Ook laten we dan uitgebreid ons demo model zien met een praktische uitleg

ELINEX BESS Huawei

bij het systeem zelf.

Interesse? Inschrijven!
Wilt u zelf met één of meerdere collega’s een demonstratiesessie bijwonen?  Bekijk hier onze algemene uitnodiging en schrijf u in door een email te sturen naar BESS@elinex.com!


Advies nodig?
Contact of advies?