Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Elinex Power Container Solutions

Elinex Power Container Solutions

  • 01 april 2020
  • Ridderkerk

De afgelopen jaren heeft Elinex voor meerdere projecten power containers ontworpen en geleverd.

Deze containers zijn altijd maatwerk en volledig afgestemd op de wensen en eisen van de klant. Het grote voordeel hiervan is dat er geen ruimte in een gebouw wordt ingenomen en dat deze eenvoudig te verplaatsen is naar een nieuwe locatie. Door gebruik te maken van containeroplossingen kan modulair gebouwd worden en wordt deze prefab geproduceerd. Hierdoor vinden geen ingrijpende werkzaamheden op locatie plaats. 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor inrichting en gebruik. De containers kunnen ingericht worden met UPS-en, batterijen, schakel-en verdeelinrichting, toegangscontrole en benodigde koeling.

Ook is het mogelijk om een geheel operationeel datacenter te maken, voorzien van blussing, noodstroom, verdeler, meerdere racks met mogelijkheid tot verschillende afmetingen, bemetering, koeling en uiteraard computervloer en toegangscontrole.

Afgelopen maand hebben wij voor een datacenter een Elinex Power Container solution geleverd welke naast het bestaande datacenter geplaatst is. De oplossing bestond uit twee 20 ft. UPS-containers, voorzien van 500kW UPS-en, batterijen, koeling, IT-distributiepanelen en benodigde verlichting en beveiliging. Daarnaast hebben wij een MDB-container gebouwd waarin de hoofdverdeler is geplaatst, samen met een BMS-systeem van waaruit alles wordt gemonitord. Om de oplossing compleet te maken is een transformator in de containeroplossing gebouwd met twee keer een 1250kW generator set. Op locatie zijn alle onderdelen aangesloten en in bedrijf gesteld.

Mocht u vragen hebben over een (tijdelijke) oplossing opgebouwd in containers, neem dan contact met ons op!


Advies nodig?
Contact of advies?