Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Elinex Supplies New Backup Power Solution for the Maastunnel

Elinex Supplies New Backup Power Solution for the Maastunnel

  • 21 februari 2018
  • Ridderkerk

Elinex heeft een belangrijke rol gespeeld in de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel, de oudste afgezonken verkeerstunnel van Rotterdam. Deze tunnel, een ruim 75 jaar oud rijksmonument, onderging een uitgebreide herstructurering om te voldoen aan moderne veiligheidsnormen en de behoeften van het groeiende verkeer in de stad.

Elinex was verantwoordelijk voor de vernieuwing van de noodstroomvoorziening in de tunnel. De bestaande noodstroominstallatie was verouderd en voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen en veiligheidsnormen. Het vervangen van de noodstroomvoorziening was van cruciaal belang omdat de tunneltechnische installatie, inclusief het ventilatiesysteem, op betrouwbare noodstroomvoorziening moet kunnen vertrouwen, met name in noodsituaties.

Elinex heeft moderne UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply) geïnstalleerd om te zorgen voor een continue en betrouwbare stroomvoorziening in de Maastunnel. Deze nieuwe UPS-systemen voldoen aan de huidige normen, bieden hogere efficiëntie en betrouwbaarheid en zijn modulair opgebouwd, waardoor eventuele storingen snel kunnen worden verholpen.

Het vernieuwen van de noodstroomvoorziening was essentieel om ervoor te zorgen dat de Maastunnel, een cruciale verkeersverbinding in Rotterdam, veilig en betrouwbaar blijft functioneren voor de komende jaren. Hierdoor kan de tunnel voldoen aan de nieuwe wetgeving met betrekking tot tunnelveiligheid en blijft het een belangrijk onderdeel van het Rotterdamse wegennetwerk.


Advies nodig?
Contact of advies?