Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Goed onderhoud aan noodstroomvoorziening waarborgt continuïteit in containeroverslag

Goed onderhoud aan noodstroomvoorziening waarborgt continuïteit in containeroverslag

  • 02 oktober 2023
  • Ridderkerk

Goed onderhoud aan noodstroomvoorziening waarborgt continuïteit in containeroverslag

Jaarlijks passeren meer dan 8 miljoen containers door de haven van Antwerpen. Het behoeft geen verdere uitleg dat Antwerpen als zeehaven enorm belangrijk is voor het doorvoeren van goederen naar het achterland, Europa in. Maar liefst 80% van deze containeroverslag wordt gedaan door de PSA Antwerp en MPET (een joint venture tussen PSA en TIL, en de grootste containerterminal van Europa). Een logistieke operatie die 24/7 in bedrijf is. Werkzaamheden die niet stil mogen liggen, omdat dat grote gevolgen zou hebben op sociaal en economisch vlak. 'The show must go on in Antwerp' en om dat te kunnen waarborgen, beschikt de groep over noodaggregaten en noodstroomvoorzieningen. ELINEX Power Solutions werd onlangs de aangewezen partij om zorgt te dragen voor het onderhoud van de No-Break noodstroomsystemen. We spreken met Tom Middelkamp, Maintenance Manager Civil Infra bij ATS.

'At your service'

Middelkamp omschrijft ATS als het dienstverlenend servicebedrijf aan PSA en MPET. "ATS is dan ook voor 50% van PSA en 50% van MPET. Wij verzorgen alle randservices voor deze twee enorme bedrijven. Dan hebben we het over technical services, security services en safety services. Ik maak met mijn functie zelf onderdeel uit van de tak 'technical services'. We houden PSA en MPET operationeel", legt hij uit. "Van de kranen tot de carriers en alle vaste infrastructuur, zoals het powernetwerk. Als het gaat om het waarborgen van stroomvoorziening, dan onderscheiden we twee sporen: enerzijds de stroomvoorziening naar alle mechanische techniek die nodig is om het werk in de haven uit te voeren, anderzijds de stroomvoorziening die alle IT-technologie die benodigd is draaiend houdt." 

No-break installaties voor vier containerterminals

Er zijn noodstroomvoorzieningen aanwezig voor alle vier containerterminals, inclusief het hoofdkantoor en alle IT-gerelateerde zaken. Middelkamp licht toe: "We hebben een contract met Elinex voor het onderhouden en repareren van alle no-break UPS-installaties, inclusief een storingsservice. Het belang van het hebben van no-break noodstroom voor onze IT-installaties is enorm. We houden de systemen in de lucht naar onze zeer strenge IT-voorwaarden. IT-apparatuur is per definitie storingsgevoelig en uitval van systemen kan een kettingreactie aan calamiteiten tot gevolg hebben." 

Met de keuze voor ELINEX weet Middelkamp zich verzekerd van een partij die daadwerkelijk alle systemen kan onderhouden en repareren. "Ik ben bij ELINEX gekomen door eigen marktonderzoek. Aangezien onze UPS-systemen van verschillende merken en leveranciers komen, wilden we graag werken met een onderhoudspartij die merkonafhankelijke service biedt. Het fijne is dat alle dienstverlening bij ELINEX uit één hand komt en hun expertise dermate breed is, dat zij nooit voor verrassingen zullen komen te staan. ELINEX heeft een scherpe, overkoepelende blik en neemt onze zorgen weg."

Werken in goed partnerschap

Tom Middelkamp heeft zelf meegeholpen het contract vorm te geven. Samen met naamgenoot Tom Faber, accountmanager bij ELINEX, heeft hij dit project en uitvoer gebracht. Een prettige samenwerking in goed partnerschap, schetst hij tot besluit. "We merkten bij aanvang meteen hoeveel ervaring en kennis ELINEX over de materie heeft. Dat overlegde prettig en heeft ervoor gezorgd dat de juiste beslissingen genomen konden worden. Ik mag wel concluderen dat alles boven verwachting goed gegaan is."


Advies nodig?
Contact of advies?