Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Hijsen, zwieren en zwenken vragen om een stabiele stroomvoorziening

Hijsen, zwieren en zwenken vragen om een stabiele stroomvoorziening

  • 28 september 2022
  • Ridderkerk

Elinex verving UPS-systeem op kraanschip van E.P. Stevedoring

Sinds 1994 is E.P. Stevedoring BV bezig met laden, lossen, overslaan en opslaan van droge bulkgoederen. Laden, lossen en overslaan gebeurt vanaf één van hun drie volledig zelf varende kraanpontons. De capaciteit ligt tussen de 10 en 80 ton. Op de kraanschepen wordt al sinds 1998 gebruik gemaakt van UPS-systemen van Elinex. Deze noodstroomvoorzieningen zijn er in de eerste plaats gekomen om de generator aan boord bij te staan in tijden van pieken in het stroomverbruik. Jerry van de Wijngaart van E.P. Stevedoring licht het belang van deze UPS-installaties toe.

Stevedoring BV project UPS ELINEX

Extra power voor een stabiele functionaliteit

"De noodstroomvoorziening van Elinex is een niet weg te denken onderdeel van de stroomverzorging voor de kranen", opent Van de Wijngaart het gesprek. "De kranen vergen veel stroom en zijn gevoelig voor spanningsschommelingen en -dips. Dankzij de UPS worden deze schommelingen en dips preventief opgevangen, nog voordat de totale stroomvoorziening van de generator in de storingsstand schiet. Storing betekent stil komen te liggen. Dat mag niet gebeuren uiteraard." De UPS zorgt er ook voor dat de wisselspanning altijd van juiste spanning en frequentie is. De UPS voorkomt dus ook andere problemen dan spanningsuitval, zoals korte spanningsvallen, -pieken en netvervuiling.

Storing keurig opgelost

Onlangs gaf een UPS een storing aan op een van de schepen. Na onderzoek door een van de Elinex service engineers werd er geconstateerd dat de UPS defect was en zo snel mogelijk vervangen diende te worden. Geen probleem voor Elinex, want door een grote eigen voorraad en het merkonafhankelijke karakter van het bedrijf kon er direct gehandeld worden. De defecte UPS werd binnen enkele dagen vervangen. Elinex leverde een Centiel Premium Tower van 20 kVA. Van de Wijngaart: "De UPS bevindt zich in een lagergelegen ruimte van het schip dat via een trapluik bereikbaar is, de oude UPS werd door één van onze kranen aan wal uit het schip gehesen. De service engineer van Elinex stelde de nieuwe UPS succesvol in bedrijf, waarna de kraan weer aangezet kon worden. Inmiddels is dit de derde UPS die in dit betreffende schip geplaatst is, sinds 1998. Voor ons is de noodstroomvoorziening aan boord een echte levensader."

Elinex levert UPS-systemen met vermogens van 1 tot 1.000 KW. Voor meer info kunt contact opnemen met Elinex via info@elinex.com


Advies nodig?
Contact of advies?