Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwe Kerk in Delft vertrouwt op noodstroom van Elinex

Nieuwe Kerk in Delft vertrouwt op noodstroom van Elinex

  • 04 juli 2022
  • Ridderkerk

Modernste noodstroomoplossing voor een gebouw uit 1381

 Een bijzonder project, zo noemt Job Roeleveld, accountmanager bij Elinex de noodstroomvoorziening in de Nieuwe Kerk in Delft. Het gebouw kent een bouwhistorie die strekt van 1381 tot 1572. De kerk geniet landelijke bekendheid, doordat Willem van Oranje er begraven ligt en leden van het koninklijk huis na overlijden in de kerk worden bijgezet. Verder is de kerk een populaire locatie voor evenementen, voor het Koninklijk Huis -denk aan het huwelijk van Friso en Mabel in 2004-, voor concerten en beurzen of congressen. Oude en Nieuwe kerk Delft heeft bij Elinex de aanvraag voor een noodstroomvoorziening gedaan.

VAN KAARSLICHT NAAR ELEKTRISCH LICHT MET NOODSTROOMVOORZIENING

“Het is mooi om te bedenken dat voor de komst van elektriciteit de kerk louter verlicht werd door kaarslicht. De komst van elektriciteit maakte dat de kerk gebruik kon maken van kunstlicht. Door de belangrijke publieke functie die de Nieuwe Kerk vandaag de dag heeft en de grote drommen mensen die de kerk om allerhande redenen bezoeken, is het noodzakelijk geworden om een noodstroominstallatie te hebben. Het is ’s avonds zonder licht bijzonder donker in de kerk, bij calamiteiten kan dat bij een volle kerk voor gevaarlijke situaties zorgen”, aldus Roeleveld. “De kerk heeft dus een evolutie doorgemaakt die begon bij kaarslicht, overging in kunstlicht en nu kunstlicht met noodstroomvoorziening. De allermodernste oplossing in een gebouw dat zijn oorsprong kent in 1381. Dat vind ik een mooi idee.”  “Met deze oplossing zijn wij volledig ontzorgt door Elinex. Dankzij de goede inventarisatie van onze behoefte hebben wij een passende oplossing aangeboden gekregen waar wij erg blij mee zijn. Hiermee zijn wij altijd verzekerd van een goed werkende installatie” aldus Oude en Nieuwe kerk Delft.

HUAWEI UPS OP EEN BIJZONDER LOCATIE

Het installeren van de UPS in de Nieuwe Kerk was geen sinecure: “De plek waar de UPS geïnstalleerd moest worden, was in de toren. In een zeer beperkte ruimte ook nog eens. Daar heeft Elinex maatwerk voor geleverd. De Huawei UPS zit gemonteerd in een rack-mount opstelling, op een zelf ontwikkelde trolley. Door de UPS op wieltjes te zetten kunnen we de hele installatie uit de kleine ruimte rollen, waarmee Elinex makkelijk onderhoud en reparaties kan verrichten. Voor ons als gebruiker is dat een ideale oplossing. Wij zijn blij met deze innovatieve oplossing.”

De noodstroomvoorziening is hoofdzakelijk bedoeld voor de vele lichtpunten die de kerk rijk is, maar zorgt er ook voor dat bij belangrijke evenementen de audio-visuele middelen nog steeds beschikbaar blijven. “Zeker wanneer er een landelijk evenement is dat ook op televisie wordt uitgezonden is het wenselijk dat ‘het licht blijft branden’ en zaken als geluid en beeld gewoon door blijven draaien”, zegt Roeleveld. Tot besluit vragen we hem of dit de meest bijzondere locatie is waar Elinex noodstroomvoorziening heeft geleverd. Hij antwoordt met een glimlach. “De locatie is zeer bijzonder inderdaad, maar er zijn ongetwijfeld meer hele bijzondere locaties aan te wijzen, als we toestemming zouden hebben om dat openbaar te maken.”

VRAGEN?

Heeft u vragen over een noodstroomoplossing? Wij helpen u graag verder via info@elinex.com of telefonisch via + 31 180-415711.

Tekst: Draeckensteijn Media


Advies nodig?
Contact of advies?