Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Noodstroom broodnodig voor leverancier van audiovisuele oplossingen

Noodstroom broodnodig voor leverancier van audiovisuele oplossingen

  • 01 juli 2024
  • Ridderkerk

ELINEX Power Solutions speelde een mooie thuiswedstrijd

Het eerste contact verliep naar volle tevredenheid en Van Domburg heeft in ELINEX een echte partner gevonden. ELINEX Power Solutions zorgt ervoor dat bij calamiteiten er genoeg power is om de servers veilig uit te schakelen. De zakelijke markt maakt veelvuldig gebruik van audiovisuele oplossingen, zoals beeldschermen en vergaderoplossingen, of een combinatie van beiden. Bekende merken als Samsung en LG benaderen de zakelijke markt anders dan de particuliere markt, ook de oplossingen die zij bieden voor professioneel gebruik verschillen. Voor de distributie van dergelijke apparatuur wordt er gewerkt met partnerbedrijven. Het in Ridderkerk gevestigde Van Domburg Partners is zo'n bedrijf. Omdat Van Domburg Partners afhankelijk is van betrouwbare IT-systemen, is een noodstroomvoorziening een voorwaarde. ELINEX Power Solutions zorgde ervoor dat Van Domburg Partners bij calamiteiten lang genoeg power heeft om de servers veilig uit te schakelen. We spreken Operations en IT manager Matthijs de Kort van Van Domburg Partners.

Levering AV-apparatuur binnen een dag

"De AV-apparatuur die wij leveren staat op voorraad en wordt met eigen transport geleverd aan de zakelijke markt", opent Matthijs het gesprek. "We gaan heel ver in onze dienstverlening. De apparatuur wordt namelijk op locatie, bij de persoon geleverd die ermee moet gaan werken. We pakken samen de dozen uit, controleren of alles werkt en nemen zelfs de lege dozen mee. Onze grote kracht is de snelheid waarmee we dit doen, we leveren zelfs grote partijen apparatuur binnen een dag af, als daarom gevraagd wordt."

Van Domburg Partners werkt continu met 75 vaste medewerkers om het bedrijfsleven te bedienen. Dat brengt een flinke organisatie met zich mee. Matthijs schetst: "We bieden online info, we doen onze warehousing uiteraard digitaal, we verwerken orders digitaal… dan begrijp je waarom onze IT-systemen zo belangrijk zijn. Bij storingen op het net of stroomuitval raken bestanden beschadigd, omdat de computers niet op de juiste manier zijn afgesloten. Toen ik in oktober 2022 kwam werken bij Van Domburg Partners, zag ik tal van verbeterpunten op het gebied van noodstroom. De noodstroomvoorziening bleek haperig en gedateerd te zijn. Reden voor mij om te zoeken naar een goede oplossing en zo kwam ik bij ELINEX uit. We bleken ook nog eens buren van elkaar te zijn hier in Ridderkerk."

'Expertise op loopafstand'

Matthijs legt uit dat we nog steeds denken dat een continue, betrouwbare stroomvoorziening in Nederland als normaal gezien wordt, maar dit niet meer zo is. "We kampen steeds vaker met capaciteitsgebrek. Ook in de regio Ridderkerk constateren we steeds vaker dips in het netwerk. Wanneer we geen noodstroomvoorziening zouden hebben die ervoor zorgen dat onze servers geen last hebben van deze dips -of in het ergste geval totale uitval- dan zou door de storing schade kunnen ontstaan aan zowel hardware, als software en databestanden. Bij calamiteiten moet je ongehinderd door kunnen werken, of lang genoeg back-up power hebben om de servers op de juiste manier uit te schakelen, waarbij alles software zoals het hoort wordt afgesloten."

In de zoektocht naar leveranciers voor noodstroomvoorzieningen kwam Matthijs mooie referenties tegen over ELINEX. "En bij bedrijven waar alles nog veel kritischer luistert dan bij ons", legt hij uit. "Dat ELINEX dan ook nog eens op loopafstand zit, is helemaal mooi." Matthijs heeft ook echt het gevoel in partnerschap te werken met ELINEX. "Dat vind ik belangrijk. Ik wil alleen met benaderbare mensen werken en gehoord en gezien worden. Dat zit helemaal goed."

Serverbewaking met minimale mankracht

Ten tijde van ons gesprek is het hele proces bijna afgerond. "Twee maanden geleden gaven we de opdracht. Het is prettig dat ELINEX al het voorbereidende werk heeft gedaan voordat ze hier kwamen. Zo werken wij zelf ook. Testen vooraf, zorgen voor een basisinrichting en dan overgaan op een soepele implementatie. Die implementatie vond drie weken geleden plaats in onze serverruimte." Er is gekozen voor een Centiel oplossing inclusief een stuk automatisering die ervoor zorgt dat bij calamiteiten het serverpark op een gecontroleerde manier wordt uitgezet. "Dat gebeurt met minimale mankracht, het systeem monitort alles dag en nacht. De configuratie heeft een bypass: als bij een dip of uitval er langer dan 15 minuten geen stroom van het net komt, dan hebben we nog 1,5 uur batterijcapaciteit over om het systeem automatisch de servers uit te laten schakelen. Dat is meer dan genoeg tijd en uitgebreid onderzocht van tevoren", aldus Matthijs.

Wanneer er calamiteiten geconstateerd worden, ontvangt Matthijs een sms of email met een melding van de storing. "Terwijl de servers uitgeschakeld worden, hebben we genoeg tijd om naar de zaak te gaan. We hoeven dus geen gevaarlijke capriolen uit te halen onderweg, omdat we erop kunnen vertrouwen dat de apparatuur van ELINEX de boel onder controle heeft. Voor ons is dit een hele goede, betrouwbare, pragmatische en vooral ook betaalbare oplossing."


Advies nodig?
Contact of advies?