Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Onderzoek naar kanker moet altijd door kunnen gaan

Onderzoek naar kanker moet altijd door kunnen gaan

  • 18 december 2023
  • Ridderkerk

ELINEX onderhoudt en leverde noodstroomsystemen Nederlands Kanker Instituut

Het behoeft weinig uitleg hoe belangrijk het werk is dat verricht wordt door het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. Dit instituut werd opgericht in 1913 door onder meer chirurg Jacob Rotgans. Het NKI is het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek, hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis. Wereldwijd staat het werk van het NKI en het Antoni van Leeuwenhoek hoog aangeschreven. Achter de schermen wordt er alles aan gedaan om alle processen en apparatuur draaiend te houden. Senior beheertechnicus Jeroen van der Burg en Engineer & Installatieverantwoordelijke Stefan Kamps vertellen over het belang van een goede noodstroomvoorziening.

Een echt 'powerteam'

Die term mag letterlijk en figuurlijk gezien worden. Om ervoor te zorgen dat er altijd stroom is voor alle apparatuur in de laboratoria en in de meest kritische behandelruimten werken Jeroen en Stefan samen. Stefan is betrokken geweest bij de bouw van het nieuwe deel en bij de renovatie van het bestaande deel. Het beheer van contracten met partijen als ELINEX valt onder zijn competentie. Jeroen stuurt een team van tien technici aan en zorgt voor onderhoud en het verhelpen van storingen.

Onderhoudscontracten met ELINEX weer verlengd

"Onlangs hebben we de onderhoudscontracten met ELINEX voor onze UPS-systemen weer met drie jaar verlengd", vertelt Stefan. "Tevens is er een nieuw UPS-systeem door ELINEX geleverd, van het merk Centiel. Dat was een mooi huzarenstuk. Om onze patiënten veilig te kunnen blijven behandelen hebben we deze ruimten twee weken gesloten om elektrisch aan de nieuwe normen te laten voldoen. ELINEX kreeg het voor elkaar om binnen een week een offerte te maken, de nieuwe UPS te installeren en deze in bedrijf te stellen."

Jeroen schetst de situatie als het om noodstroom gaat: "Door de jaren heen zijn er UPS-systemen gekomen van diverse merken, waaronder Huawei, Eaton en Centiel. Het grote voordeel van werken met ELINEX is dat zij niet afhankelijk zijn van één merk. Zij leveren service op alle merken, volledig vanuit hun expertise. In overleg met Tom Faber, onze accountmanager bij ELINEX, hebben we voor de laatste spoedlevering gekozen voor Centiel." Dat het onderhoudscontract weer met drie jaar is verlengd, komt niet alleen door de merkonafhankelijkheid van ELINEX. Stefan legt uit: "Toen ik hier 8,5 jaar geleden begon werkten we al geruime tijd met ELINEX. In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen, luidt het spreekwoord.  We kunnen altijd bouwen op ELINEX, dat is veel waard gezien de gevoeligheid van het werk dat bij ons verricht wordt."

 Voor ieder belangrijk apparaat staat een UPS

"We hebben voor elk belangrijk apparaat of voor elke belangrijke afdeling een UPS", vertelt Jeroen. "Denk dan aan alle serverruimtes, MER (main equipment room), SER (satellite equipment room), diverse laboratoria en medische ruimtes." Bij de kritieke ruimtes gaat het om no-break systemen, die zorgen voor een naadloze overbrugging van de tijd die het noodstroom aggregaat (NSA) nodig heeft om op te starten. De laatste spoedlevering kwam ten goede aan het Centrum voor Vroegdiagnostiek, waar ook een behandelruimte is.

Stefan herinnert zich nog een situatie van een aantal jaren geleden, waar een spanningsprobleem ontstond in een serverruimte. "Het was hoge nood. Met ELINEX aan onze zijde hebben we dit probleem snel kunnen oplossen." De meest kritische ruimtes zijn volgens de heren de operatiekamers, de Intensive Care, enkele laboratoria waar testen niet onderbroken mogen worden en de afdeling waar medicijnen op maat geproduceerd worden. "Daarnaast is het zo dat de servers ook niet mogen uitvallen, zonder data begin je niets", aldus Jeroen. "Alles is even belangrijk, want het is uiteindelijk mensenwerk. Er zijn patiënten van ons afhankelijk."

 Prettig samenwerken en op elkaar kunnen bouwen

Werken met ELINEX voelt voor Stefan en Jeroen als werken in goed partnerschap. "We hebben ieder zo onze contactmomenten met de mensen van ELINEX", schetst Stefan. "Zelf kwam ik veel in beeld in de contractfase en Jeroen heeft veel contact met de mensen van de buitendienst van ELINEX. Meer op de praktijk gericht dus, daarnaast bekijkt Jeroen ook onderhoudsoffertes die ingediend worden naar aanleiding van periodieke controles."

Tot besluit zeggen beiden: "We zitten goed bij ELINEX, voor ons zijn zij een bewezen partij. Ze kennen ons, er is veel expertise en ELINEX heeft aan een half woord genoeg om in actie te komen. Snel hulp, snelle leveringen en een hoog meedenkgehalte. Wat wil je nog meer?"


Advies nodig?
Contact of advies?