Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Oprichter en eigenaar Elinex Power Solutions overleden

Oprichter en eigenaar Elinex Power Solutions overleden

  • 04 juni 2020
  • Ridderkerk

Tot ons verdriet is de oprichter en eigenaar van Elinex Power Solutions B.V. Huub van Raamsdonk overleden op donderdag 28 mei 2020, vader van onze directeur Bart en mede-collega’s Anne-Marieke en Susanna van Raamsdonk. Wij verliezen in Huub een bijzondere man en zullen hem enorm missen binnen ons bedrijf. 

33 jaar geleden richtte hij het bedrijf op met toen de vrij nieuwe techniek van UPS’en en hij breidde het bedrijf door zijn drive, visie, vrolijkheid en kracht uit tot de grootste merkonafhankelijke speler van noodstroomoplossingen binnen de Benelux-markt.

Zoals in Huub zijn brief gepubliceerd op 16 januari 2019, zie nieuwsartikel “Medische diagnose Huub van Raamsdonk” is er op 30 augustus 2018 een medische diagnose vastgesteld bij Huub. De diagnose van de neuroloog was progressieve musculaire atrofie. Op 24 januari 2019 is er een definitieve diagnose na neurologisch onderzoek te Leuven vastgesteld. De definitieve diagnose was ALS. De neuroloog en de medische wetenschap gaf aan geen medicijn, geen therapie en geen operatie voor deze ziekte te hebben. Voor Huub was er alleen de diagnose van God, zijn hemelse Schepper en Vader. Dat was Huub zijn hoop. Wij mogen ons troosten dat Huub nu bij Hem is, zonder ziekte, zonder lijden en dat wij hem daar weer terug mogen zien.

Zakelijk gezien was Huub al bijna 1,5 jaar niet meer op het bedrijf geweest. “Bart van Raamsdonk, onze oudste zoon, heeft een groot deel van mijn taken overgenomen. Bart is sinds 1 januari 2018 COO geworden en ik ben er zeer blij mee dat hij deze verantwoordelijkheid naar zich toe getrokken heeft en dat het naar alle tevredenheid verloopt. In de nabije toekomst zal Bart de taak die hoort bij CEO op zich nemen.” Sinds 1 mei 2019 fungeerde Bart van Raamsdonk dan ook als algemeen directeur (CEO), waarbij Huub tot op het laatste moment op de achtergrond betrokken bleef.

Bart en alle medewerkers zullen zich blijven inzetten op dezelfde wijze en met de inspiratie zoals Huub Elinex heeft gevormd.

Correspondentieadres:
Wolweverstraat 15, 2984 CE Ridderkerk
www.memori.nl/gedenkplaats/huub-van-raamsdonk-2


Advies nodig?
Contact of advies?