Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
StratusPower™ – de ultieme uninterruptible power supply (UPS) voor datacenters

StratusPower™ – de ultieme uninterruptible power supply (UPS) voor datacenters

  • 19 juni 2023
  • Ridderkerk

Centiel, een toonaangevende technologieleverancier van kritieke stroomoplossingen gevestigd in Zwitserland, heeft zijn nieuwste innovatie onthuld: StratusPower™ - de ultieme uninterruptible power supply (UPS) voor datacentertoepassingen. StratusPower is een state-of-the-art UPS-systeem dat speciaal is ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van datacenteroperators, dat volledige gemoedsrust biedt als het gaat om stroombeschikbaarheid en betrouwbaarheid, terwijl datacenters worden geholpen om netto-zero doelen te bereiken. De driefase modulaire UPS bestrijkt het vermogensbereik van 50 tot 1.500 kW in één kast en kan parallel worden geschakeld voor 3.750 kW ononderbroken vermogen.

Het handhaven van uptime en het vermijden van downtime is voor bedrijven nog nooit zo belangrijk geweest. Downtime kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, reputatieschade en verloren klanten. Daarnaast staan gebruikers voor de uitdaging om hun duurzaamheid te verbeteren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Om deze uitdagingen aan te gaan, ontwikkelde Centiel de StratusPower, welke beschikt over een toonaangevende spannings- en frequentieonafhankelijkheidsefficiëntie (VFI) van 97,6 procent en een vlakke efficiëntiecurve, gebaseerd op een alom bewezen halfgeleidertechnologie. Deze functies stellen de StratusPower in staat om hoge efficiëntie en lage energieverliezen te leveren, waardoor de warmteontwikkeling en de grootte en kosten van koelsystemen worden verminderd, terwijl de beschikbaarheid van stroom op het hoogste niveau blijft.

Een van de belangrijkste kenmerken van de StratusPower is de innovatieve topologie, aangeduid als DARA (Distributed Active-Redundant Architecture), die volledige beschikbaarheid garandeert zonder single point of failure. Elke UPS-module is onafhankelijk, redundant en onderling verbonden, waardoor de gemiddelde tijd tussen storingen (MTBF) wordt gemaximaliseerd en de stroom naar kritieke toepassingen wordt gewaarborgd met een uptime-garantie van negen negens (99,99999999 procent).

Het StratusPower-systeem is zeer schaalbaar; hiermee is eenvoudig om powermodules toe te voegen of te verwijderen als de stroombehoeften veranderen. StratusPower biedt geavanceerde energiebeheerfuncties en een volledig scala aan connectiviteitsopties, waardoor het de ideale keuze is voor datacenteroperators die hun energie-infrastructuur willen optimaliseren.

StratusPower bevat een reeks geavanceerde technologieën om de prestaties en betrouwbaarheid te optimaliseren, waaronder een triple-mode parallelle bus die een extra redundantielaag biedt, waardoor elk single point of failure in de communicatie tussen frames en modules wordt geëlimineerd. Het beschikt ook over backfeed-bescherming en Distributed Decision Making (DDM©) -technologie. Bovendien biedt de unieke DCFlex-technologie© van Centiel ongeëvenaarde flexibiliteit als het gaat om de installatie en configuratie van batterijopslag, evenals het voorbereiden van de infrastructuur om zowel huidige als toekomstige energiebronnen te beheren.

De StratusPower beschikt over maximaal efficiëntiebeheer (MEM), een door de gebruiker ingeschakelde intelligente functie die energie bespaart door de instellingen van de powermodule af te stemmen op de laadvraag.

Met een ontwerplevensduur van componenten van meer dan 15 jaar,is StratusPower de ultieme infrastructuuroplossing voor diverse datacenters. Het minimaliseert niet alleen de totale eigendomskosten, maar helpt ook bij het bereiken van duurzaamheidsdoelen met een volledige inzet voor zero waste en net-zero beleid.

Het systeem is zeer efficiënt, schaalbaar en betrouwbaar en biedt volledige gemoedsrust als het gaat om stroombeschikbaarheid en uptime.

"We zijn verheugd om StratusPower op de markt te brengen", zegt Gerado Lecuona, directeur bij Centiel. "We begrijpen de uitdagingen die gepaard gaan met het 24/7 draaiende houden van datacenters zonder onderbreking, terwijl we op zoek zijn naar netto-nuldoelen. We hebben StratusPower ontworpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Met zijn innovatieve topologie, geavanceerde energiebeheerfuncties en ongeëvenaarde schaalbaarheid is StratusPower het ultieme UPS-systeem voor datacenteroperators die hun energie-infrastructuur willen optimaliseren."

Over Centiel

Centiel is een in Zwitserland gevestigd technologiebedrijf dat toonaangevende stroombeveiligingsoplossingen voor kritieke faciliteiten ontwerpt, produceert en levert. Het assortiment toonaangevende, energie-efficiënte UPS-systemen van het bedrijf biedt de hoogste beschikbaarheid en betrouwbaarheid en is ontwikkeld door de innovators van de eerste transformatorloze UPS in de branche en 's werelds eerste driefasige modulaire UPS..

 

 


Advies nodig?
Contact of advies?