Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Stroomvoorziening voor Vlaamse datacenters is de komende jaren gewaarborgd

Stroomvoorziening voor Vlaamse datacenters is de komende jaren gewaarborgd

  • 08 april 2024
  • Ridderkerk

Datacenter United  en ELINEX schudden de handen op meerjarig onderhoudscontract

“De samenwerking met ELINEX maakt mijn werk nog plezieriger.Aldus Jo Van Den Langenbergh, Facility Lead bij Datacenter United. 

Rond deze tijd haalde in 2022 de samenwerking tussen ELINEX Power Solutions en het Belgische Datacenter United de headlines met een bericht over de TIER IV certificering van Antwerp DC. Beide bedrijven doen al sinds 2012 zaken met elkaar en deze goede samenwerking heeft een volgende stap gebracht: ELINEX gaat de komende drie jaar onderhoud en service verrichten aan alle vestigingen van Datacenter United. Hiermee is voor de klanten van Datacenter United de continuïteit in werken veiliggesteld. We spreken met Jo Van Den Langenbergh, Facility Lead bij Datacenter United.

Maar liefst zeven datacenters

Datacenter United doet het goed in België. Steeds meer bedrijven weten de weg te vinden naar één van de vestigingen en profiteren van de stabiliteit die er geboden wordt. Goede noodstroomvoorziening is daarom van cruciaal belang, stelt Jo. "We hebben momenteel twee datacenters in Antwerpen, de rest staat in Hasselt, Brussel, Burcht, Gent en Brugge. Alle datacenters zijn of worden conform TIER III specificaties ingericht, met uitzondering van Antwerp DC, waar een TIER IV datacenter is." De datacenters zijn in de loop der jaren tot stand gekomen en kennen allen verschillende hardware configuraties als het om noodstroom gaat. Voor Jo een belangrijke reden om onderhoud en service in de vertrouwde handen van ELINEX te leggen: "ELINEX werkt merkonafhankelijk en beschikt over ervaring en expertise die verder gaat dan de merken die zij zelf standaard voeren."

Het onderhouds- en servicecontract dat is afgesloten met ELINEX voor de periode van drie jaar behelst een maximale responstijd. "De eerste keer dat we zowel voor nieuwlevering als onderhoud kozen voor ELINEX, was bij Antwerp DC 2, waar de TIER IV opstelling draait. Die samenwerking is ons zo goed bevallen, dat we graag het onderhoud en de service aan de overige datacenters aan hen overdragen. We werken natuurlijk al langer met ELINEX en elke keer zijn we weer onder de indruk van het hoge niveau in meedenken, de veelzijdigheid, flexibiliteit en responstijd", aldus Jo. "Zo helpt ELINEX ons momenteel met het verhuizen van UPS'en van de ene naar de andere locatie. Het project is in gang gezet zij helpen ons bij de ingebruikstelling en doet de opstartcontrole. Bij dit soort projecten halen we ELINEX zo vroeg mogelijk aan tafel, juist vanwege hun meedenkgehalte."

'Hier gaat het licht in ieder geval niet uit'

Datacenter United heeft een goede reputatie en een naam hoog te houden in België. Jo zegt daarover: "We moeten een continue kwaliteit en zekerheid aan onze klanten bieden, zij vertrouwen 100% op ons. Door alle aandacht te geven aan onderhoud en service via ELINEX hebben niet alleen wij, maar vooral onze klanten een zorg minder. Hier gaat het licht in ieder geval niet uit!"

 Met inmiddels acht dienstjaren bij Datacenter United kijkt Jo tevreden terug en vooruit. "Ik heb dit bedrijf zien groeien van twee datacenters met vier personeelsleden naar nu zeven datacenters met in totaal vijfentwintig medewerkers. Geen dag is hetzelfde en ik oefen mijn beroep met veel plezier uit."


Advies nodig?
Contact of advies?