Hoe kunt u een UPS-systeem correct dimensioneren? Dat blijft een belangrijke vraag! Een ups met een verkeerde grootte heeft invloed op zowel CAPEX (aanschafkosten) als OPEX (onderhoudskosten), en hoeveel kan dit u in de toekomst gaan kosten? Om de juiste keuze te maken, moet u de werkelijke belasting weten op het moment van installatie, maar het belangrijkste is het belastingsprofiel in de loop van de tijd. Hierbij kan Elinex u van dienst zijn!
Hoe heeft de last zich historisch gedragen? Wat is er vandaag nodig? Wat kan er in de toekomst nodig zijn? Door dit profiel te begrijpen, kan een nauwkeuriger routekaart worden ontwikkeld voor het pad dat voor ons ligt. Het betekent ook dat de UPS op dag één correct wordt gedimensioneerd, maar met een realistisch begrip van hoe dag twee er eigenlijk uit zou kunnen zien.
Het gebruik van een Centiel Modular UPS-systeem kan helpen bij het beheren van uw routekaart en de flexibiliteit bieden die nodig is om zich aan te passen aan geplande of ongeplande wijzigingen in het belastingsprofiel. Deze technologie biedt de mogelijkheid om UPS-modules toe te voegen aan de werkelijke belasting (juiste grootte) en verdere modules indien en wanneer dat nodig is. Een echte modulaire UPS moet niet alleen de mogelijkheid hebben om het belastingsprofiel fysiek aan te passen, maar heeft ook de functionaliteit nodig om de efficiëntie van het totale systeem automatisch te optimaliseren.
Centiel's True Modular UPS-systeem is standaard ontworpen met maximaal efficiëntiebeheer (MEM). MEM zet de modules die niet nodig zijn om de belasting te ondersteunen automatisch in "slaapstand" en zorgt ervoor dat alle modules binnen het systeem dezelfde levenscyclus hebben en dezelfde looptijd delen. Ze verouderen samen en langer. Dit is met name gunstig voor installaties waar het belastingsprofiel regelmatig fluctueert. Een recente klant had bijvoorbeeld slechts twee van de drie UPS-modules zes maanden van het jaar nodig om de belasting te ondersteunen en redundantie te behouden. MEM-functionaliteit is nuttig voor de medische, zakelijke en financiële sector waar de vraag dagelijks kan veranderen, beïnvloed door piek- en daluren. Zelfs colo's en datacenters, waar de vraag naar belasting wordt beïnvloed door veranderingen in de vraag van klanten of contractwijzigingen, kunnen deze technologie gebruiken om hun systeemefficiëntie continu te optimaliseren.
Dit werkt goed voor systemen met fluctuerende belastingen, maar hoe zit het met waar de belasting gewoon toeneemt? Hoe weten klanten wanneer ze meer modules moeten toevoegen zonder onnodig te veel te groot te maken? Het vroegtijdig maken van een inschatting over mogelijke 'groeispurten' kan u helpen om op dag één de juiste beslissing te nemen bij het selecteren van UPS-modulegroottes (bijv. 10 kW of 50 kW). Dit kan de kosten van het toevoegen van powermodules laag houden en voorkomen dat u aan de voorkant te veel investeerd. Vergeet niet dat wanneer u UPS-modules toevoegt, u alleen hoeft te kopen wat u nodig hebt voor die groeifase.
Externe bewaking van de UPS met middelen zoals Simple Network Management Protocol (SNMP) is ook belangrijk omdat het mogelijk is om vanaf elke locatie in realtime te zien wat er gebeurt en het zal u waarschuwen voor onverwachte problemen. Monitoring zal ook informatie opleveren over hoe de UPS wordt geladen en of deze beter in balans kan worden gebracht, waardoor de capaciteit van het systeem kan worden geoptimaliseerd. Nauwgezette monitoring en regelmatige servicebezoeken kunnen ook momenten identificeren waarop de UPS mogelijk overbelast is geraakt. In deze situatie krijgen gebruikers een alarm dat aan blijft totdat de overbelasting is opgelost. Alle UPS-systemen zijn ontworpen om gedurende een korte periode op overbelastingscapaciteit te werken. Als dit echter regelmatig gebeurt, kan dit een indicatie zijn dat het misschien tijd is om een module toe te voegen om de capaciteit te behouden of redundantie te herstellen.
Een flexibel systeem is een integraal onderdeel om die "groeispurten" mogelijk te maken die de reis naar dag twee ondersteunen. Voor een naadloze integratie in live systemen is het ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de UPS de mogelijkheid heeft om UPS-modules veilig toe te voegen, zonder downtime. In staat zijn om nieuwe apparatuur volledig te isoleren en te testen binnen een live systeem (safe-hot-swap) voordat het enige belasting accepteert, vermindert eventuele fouten voordat het in de rest van het systeem wordt geïntroduceerd. In een systeem zonder safe-hotswap kan elk probleem met een module die in een live systeem gaat catastrofale gevolgen hebben, waardoor uw lading in gevaar komt. Zorgvuldig beheer van de stroomcontinuïteit kan de stroombescherming maximaliseren en tegelijkertijd de totale eigendomskosten minimaliseren.
Bij CENTIEL werkt ons ontwerpteam al vele jaren in de voorhoede van de technologische ontwikkeling. Wij zijn de vertrouwde adviseurs van enkele van 's werelds toonaangevende instellingen. We hebben ons baanbrekende 4e generatie echte modulaire UPS-systeem CumulusPower ontwikkeld, dat toonaangevende beschikbaarheid van 99,99999999% (negen, negens) biedt via zijn Distributed Active Redundant Architecture (DARA), gecombineerd met lage totale eigendomskosten (TCO) via zijn Maximum Efficiency Management (MEM) en lage energieverliezen.
VRAGEN?
Heeft u vragen over een noodstroomoplossing? Wij helpen u graag verder via info@elinex.com of telefonisch via + 31 180-415711.
Tekst: Draeckensteijn Media