Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Een sterk pact voor noodstroomvoorzieningen in de Benelux

Een sterk pact voor noodstroomvoorzieningen in de Benelux

  • 25 mei 2021
  • Ridderkerk

Huawei, Elinex en Exertis bezegelen intensief samenwerkingsverband.

Brussel - 25 mei 2021. Op het BeLux hoofdkantoor van Huawei hebben drie bedrijven zich verzameld. Huawei, vertegenwoordigd door Derek Huang, Country Manager Huawei BeLux EBG, Bart van Raamsdonk, directeur van Elinex Power Solutions en Remco Ligtvoet, General Manager bij Exertis. De reden voor de samenkomst: de drie bedrijven bezegelen die dag een intensief samenwerkingsverband op het gebied van noodstroomvoorzieningen binnen de gehele Benelux.

Huawei treedt binnen dit partnership op als producent, Exertis als distributeur en Elinex als verkopende en dienstverlenende partij. De drie bedrijven zijn niet nieuw voor elkaar, de jarenlange succesvolle samenwerking in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er nu uitgebreid kan worden naar België en Luxemburg. We spreken met de drie mannen over hun bedrijven en de gezamenlijke plannen.

Huawei’s Digital Energy Portfolio

Huawei heeft haar aandeel genomen in de wereldwijde energietransitie en digitale transformatie middels het ‘Digital Energy Portfolio’. Huang licht toe: “Binnen ons Digital Energy Portfolio onderscheiden we verschillende categorieën. Er is een categorie waarbinnen ‘solar energy’, ‘solar inverters’ en ‘residential energy storage’ vallen. Daarbij draait het vooral om ‘home use’, we hebben het over groene energie. Een andere categorie is ‘Datacenters’. Huawei heeft meer dan 30 jaar ervaring in IT en helpt bedrijven met het innoveren van hun datacenters. Kernwoorden zijn efficiënter werken op een kleiner oppervlak. Ook zorgen we ervoor dat het transport van energie naar het datacenter betrouwbaarder wordt. Een mooie ontwikkeling daarin komt van Elinex, die een noodstroomvoorziening in een container heeft ontwikkeld. Deze container kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Onze focus ligt op de UPS, op koeling en lithium batterijen. Deze gaan twee keer langer mee dan conventionele batterijen, zijn lichter van gewicht en vragen minder ruimte. Een derde categorie wordt gevormd door een niet meer weg te denken fenomeen: de ‘EV-chargers’. Huawei levert de componenten die gebruikt worden in de laders en draagt op die manier bij aan het elektrificeren van mobiliteit, wereldwijd. Huawei is dus een actieve partner in de energie transitie.”

Het samenwerkingsverband zorgt voor een hefboomwerking

Huang vervolgt zijn verhaal: “Het partnership met Elinex en Exertis is voor ons heel belangrijk, aangezien wij als producent niet rechtstreeks op de markt zitten. Wij leveren onze producten via indirecte sales en werken altijd met lokale distributeurs en verkopers. Het partnerschap dat we vandaag bezegeld hebben gaat zorgen voor een hefboomwerking in de Benelux. Wij focussen ons op R&D. Om de klant te bereiken, hebben we Elinex als partner nodig, die een ijzersterke reputatie heeft op het gebied van UPS-kennis en support. Elinex kent ons product door en door. Exertis is sterk in marketing, het aanleggen van voorraden en zorgt voor een stuk sales en logistiek. Tel daar de branding, sales en dienstverlening van Elinex bij en je begrijpt dat we hier te maken hebben met een mooi stuk teamwerk. Goede communicatie is van cruciaal belang en ook dat loopt perfect. Onze mensen staan in direct contact met Elinex en Exertis.”

Geen onbekende op de Belgische markt

Van Raamsdonk is met Elinex geen onbekende op de Belgische markt. “Met Elinex bedienen we al tientallen jaren klanten in België. Het verschil is dat we na vandaag officieel samenwerken en daarmee gezamenlijk de markt aanvliegen. We zijn voornemens een sterke groei te realiseren en onze positie in de Belgische markt te verstevigen. Zelf woon ik ook al 20 jaar in België, dus ik heb het land wel leren kennen.” Wie denkt dat Elinex zich gaat beperken tot Vlaanderen heeft het mis. “De eerste focus ligt weliswaar op Vlaanderen, maar ook Wallonië wordt door ons bediend met Huawei. We hebben daar Franssprekende medewerkers voor in dienst, om de communicatie soepel te laten verlopen.” Elinex werkt sinds 2014 met de producten van Huawei en beperkt zich niet alleen tot de UPS-systemen, maar specialiseert zich ook in de bijbehorende infrastructuur voor datacenters. “Dat past helemaal binnen de filosofie van Huawei aangaande hun Digital Energy Portfolio”, schetst Van Raamsdonk. “We doen dit in Nederland al langer en hebben daarvoor zelfs awards mogen ontvangen. Together, We Win!”

Elinex werkt nu al een paar jaar samen met distributeur Exertis. “Elinex is de exclusieve partner in de Benelux voor de Huawei UPS-systemen. Binnen het samenwerkingsverband is Elinex de ‘value added’ partner voor ontwerp, verkoop, installatie en onderhoud.” Ligtvoet kan zich nog goed de eerste kennismaking met Elinex herinneren. “Ik heb Bart leren kennen tijdens een Huawei evenement. In een goed gesprek trokken we samen de conclusie dat een samenwerkingsverband wel eens veel voordeel zou kunnen opleveren. We hebben er geen gras over laten groeien en zijn samen het avontuur aangegaan. Inmiddels is het alweer 2,5 jaar geleden dat we samen die sprong gemaakt hebben, we hebben er geen spijt van.” Exertis en Elinex vullen elkaar aan, aldus Ligtvoet. “Dat begint bij perfecte communicatie. Wij zijn de eerste aanspreekpartner voor Elinex en ontzorgen hen zoveel mogelijk. Een groot voordeel is dat wij voorraadhoudend zijn. Elinex hoeft dus geen dure voorraad te huisvesten en kan door staging precies dat afroepen wat er nodig is. Dat werkt zeer efficiënt bij grote projecten. Ook financieel is het interessanter om niet zelf de voorraad op de balans te hebben staan. Exertis is al de grootste distributeur in België en Luxemburg en Elinex nam op eigen titel al een deel van deze markt voor haar rekening, nu is dit samengevoegd in een krachtig partnerschap. Elinex is daarmee officieel erkend in het hele kanaal en tevens een door Huawei officieel geaccrediteerde verkoper. Daarmee zijn we voor de Belgische markt lokale entiteiten, dat is voor het zakendoen enorm belangrijk.”

Vragen?

Heeft u vragen over een noodstroomoplossing? Wij helpen u graag verder via info@elinex.com of telefonisch via + 31 180-415711.

Tekst: Draeckensteijn Media


Advies nodig?
Contact of advies?