Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Partnership ELINEX & HUAWEI BESS oplossingen

Partnership ELINEX & HUAWEI BESS oplossingen

  • 11 september 2023
  • Ridderkerk

Na ons ELINEX persbericht over de aankondiging van het feit dat ELINEX de BESS markt heeft betreden brengen wij u bij deze graag op de hoogte van de HUAWEI Digital Power & Fusion Solar BESS oplossingen en onze samenwerking hierin.

De eerste oplossingen welke ELINEX binnen haar BESS portfolio presenteert zijn de HUAWEI Digital Power & Fusion Solar oplossingen. Net als bij de HUAWEI UPS en datacenter producten heeft HUAWEI weer zeer goed nagedacht over deze producten en een geweldig product design neergezet met vele innovatieve functionaliteiten die de werking, efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid ten goede komen.

ELNEX Huawei partner Bart van Raamsdonk
                                                                               
ELINEX & HUAWEI bekrachtigen partnership tijdens de ees Europe “Exhibition for Batteries and Energy Storage Systems

Met deze stap breidt ELINEX haar “Value Add Partnership” (VAP) met HUAWEI Digital Power uit en is ELINEX nu ook voor BESS een integrator & service partner voor het totale proces van Design, Build, Maintain en Operate. Elinex werkt samen met Vamat als de VAP partner & distribiteur voor deze specifieke BESS producten. 

BESS oplossingen van Huawei Digital Power:

Op dit moment brengt HUAWEI Digital Power twee producten uit voor het “C&I” ofwel “Commercial & Industrial” segment. Deze zijn de ”LUNA2000-200KWH-2H1 Smart String ESS” en de “LUNA2000-2.0MWH-1H0/2H0 Smart String ESS”.Machines

De LUNA2000-200KWH-2H1 BESS oplossing heeft een inverter vermogen van 100kW en een batterijvermogen van 200kWh. Deze verhouding is 1 op 2 ofwel een 0,5C rate ten aanzien van de batterij (ont)lading.

De oplossing is opgebouwd binnen een buitencabinet welke is voorzien van een bi-directionele 100kW omvormer, 12 stuks lithium-ion (LFP) batterijmodules, een batterijmanagementsysteem (BMS), veiligheidsvoorzieningen als een blussysteem, ingebouwde koeling en monitoringsoftware. 

Deze kan tot 4x parallel gezet worden, waardoor er een BESS vermogen van 400kW en 800kWh gerealiseerd kan worden. Deze oplossing is ideaal geschikt voor het MKB en biedt ook de mogelijk van pay-as you grow door gefaseerd uit te breiden.

De LUNA2000-2.0MWH-1H0/2H0 BESS oplossing heeft een inverter vermogen van 1MW en een batterijvermogen van 2MWh.

Deze oplossing is opgebouwd binnen een door de fabrikant gebouwde 20-ft. ISO container en kan vele malen parallel gezet worden. Deze oplossing is ideaal geschikt voor de grotere (MKB) bedrijven waarbij meer power benodigd is en een grotere netaansluitingen beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld voor Datacenter, Ziekenhuis of Industrie segmenten.

ELINEX BESS voordelen


Deze BESS oplossingen kunnen gebruikt worden voor diverse doeleinden denk aan peak-shaving, energy trading, optimalisatie eigen opwekking en verbuik PV zonnepanelen of EV (electric vehicle) laadstations.

Deze HUAWEI oplossingen werken op een smart manier samen met de software van andere HUAWEI oplossingen, denk aan de PV omvormers, maar kunnen in principe binnen alle soorten installaties geïntegreerd worden.

Klik hier voor meer informatie over deze producten op onze productpagina.

Klik hier voor de Whitepaper “Huawei Fusion Solar C&I ESS Safety”.

Ten aanzien van het EMS – Energie Management Software, kan het interne EMS van HUAWEI Fusion Solar worden gebruikt voor de basis programmering. Ten aanzien van complexere maatwerk programmeringen werkt ELINEX met (door HUAWEI erkende) EMS partners voor een extern EMS. 

ELINEX heeft met Vamat & HUAWEI Digital Power & Fusion Solar een waardevol partnership met de juiste innovatieve producten. Deze twee producten zijn nog maar het begin voor wat betreft batterij energieopslag en vormen de basis voor de komende periode waarin nieuwe innovaties op de markt zullen komen zoals waarschijnlijk sodium-ion batterijen en andere innovaties.

ELINEX is in staat om uw behoefte te identificeren, deze te vertalen naar een passende (maatwerk) oplossing, van offerte tot projectuitvoering, maar ook onderhoud en service in de jaren erna. Wij ontzorgen u graag met deze Huawei ESS projecten.

ELINEX huawei partnership


Voor meer informatie en contact stuurt u een email naar BESS@elinex.com of bel met onze commercie afdeling +31 180 72 13 59

Binnenkort volgt verder nieuws over onze Demo installatie van de 200kWh BESS oplossing bij ELINEX in Ridderkerk (NL).

 


Advies nodig?
Contact of advies?