Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
DHL

DHL supply chain vestigingen draaien altijd door, wat er ook gebeurt.

Wie kent ze niet, DHL. Klanten zijn 24/7 van ze afhankelijk, en daarom is stroomuitval een worst case scenario. Bekijk onze oplossing.

DHL SUPPLY CHAIN VESTIGINGEN DRAAIEN ALTIJD DOOR, WAT ER OOK GEBEURT.

DHL over ELINEX

DHL is zeer te spreken over de samenwerking met Elinex. Eugène Bijsterveld: “We doen al meer dan 15 jaar zaken met de Elinex, naar alle tevredenheid. De samenwerking is zeer prettig, de medewerkers zijn vriendelijk en onderhouden een goede communicatie. Ze zijn ervaren in het vakgebied en geven daar waar nodig goede adviezen in het voordeel van de oplossing.” Over de prijs-kwaliteitverhouding kan Bijsterveld kort zijn:“Die is goed, waarbij een gekwalificeerd product wordt geleverd en geïnstalleerd.”

Project starten?

Op de vraag wat er zou gebeuren zonder noodstroomvoorziening in geval van calamiteiten, antwoordt hij: “Bij stroomonderbrekingen welke niet gepland zijn zal het datacenter buitengesloten worden van het globale netwerk, waardoor de logistieke keten en processen verstoord worden. Dit levert dan enorme vertragingen op, met uiteraard niet in het minst de bijbehorende financiële gevolgen.”

Over DHL

Wie kent ze niet, de opvallende, gele bestelbussen en vrachtwagens van DHL? DHL is één van de grootste logistieke providers wereldwijd. Op circa 20 locaties in de Benelux beschikt DHL over eigen Supply Chain vestigingen. In de business to business markt faciliteert DHL vanuit deze vestigingen alle logistiek, inclusief gekoelde en ongekoelde warehousing. Alles wordt geregeld, van opslag, benodigde software, tot en met transport. Klanten van DHL geven orders van klanten door, die door DHL rechtstreeks verwerkt worden. Daarmee zijn de klanten dus afhankelijk van de 24/7 performance van DHL. Stroomuitval zou dan ook desastreus zijn. DHL maakt om die reden gebruik van noodstroomvoorzieningen van Elinex. Job Roeleveld, accountmanager bij Elinex en Eugène Bijsterveld van DHL Supply Chain vertellen hier meer over.

Uitdaging

Bij stroomonderbrekingen welke niet gepland zijn zal het datacenter buitengesloten worden van het globale netwerk, waardoor de logistieke keten en processen verstoord worden. Dit levert dan enorme vertragingen op, met uiteraard niet in het minst de bijbehorende financiële gevolgen.”

De oplossing

De afgelopen drie jaar hebben we circa vijf nieuwe DHL Supply Chain locaties mogen voorzien van nieuwe noodstroomsystemen. DHL vertrouwt blindelings op onze kennis, kunde en prestaties en daar zijn we trots op.’’

“Elinex en DHL hebben al jarenlang een partnerschap voor levering en onderhoud aan hun noodstroom. Je treft verdeeld over alle vestigingen een mix aan van Huawei en Eaton UPS’en. De standaardoplossing die we de laatste jaren nieuw leveren bestaat uit Huawei UPS’en met bypasskasten, met eventuele bijkomende zaken.” Bij diverse locaties verricht Elinex ook het onderhoud aan de noodstroomvoorzieningen, welke via een 24/7 serviceovereenkomst is geborgd,” aldus Job Roeleveld.

Advies nodig?
Contact of advies?