Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Global-E

Global-E Datacenter schakelt ELINEX wederom in voor de noodstroomvoorziening

Woensdag 24 juni vond de ceremoniële turn-key overdracht plaats van de opgeleverde totaaloplossing.

“En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht…”

Global-e over ELINEX

In 2017 zijn de plannen voor de bouw van het onlangs opgeleverde derde Global-e Datacenter gestart. “Uiteraard schakelden we ook voor deze vestiging ELINEX weer in voor de noodstroomvoorziening”, opent Ronald het gesprek. “Ons eerste datacenter openden we in 2009 en vanaf dat moment doen we al zaken met ELINEX, naar volle tevredenheid.

Project starten?

Bij onze nieuwste locatie hebben we ELINEX al vroeg aan tafel gehaald, we zaten nog in de fase van het maken van bouwtekeningen. ELINEX heeft meegedacht en geadviseerd, niet alleen op het gebied van de noodstroomvoorziening zelf, maar uiteindelijk voor de gehele infrastructuur en inrichting van het datacenter. Mede op basis van hun advies hebben we de bouwtekeningen aangepast.”

Over Global-e

In Rijen, om precies te zijn. Daar gaat spreekwoordelijk gezien het licht nooit uit, bij de kersverse nieuwe vestiging van Global-e Datacenter. Niet voor niets vertrouwen bedrijven hun waardevolle data toe aan dit bedrijf. Redundancy wordt er namelijk met een hoofdletter ‘R’ geschreven, net als Service met een hoofdletter ‘S’ een prima kwalificatie is voor het team achter Global-e. De redenen dat ondernemers kunnen bouwen op de servers en service van Global-e zijn legio.

Een hele belangrijke reden is echter dat er inderdaad altijd ‘licht brandt’. Daar zorgen de noodstroomvoorzieningen van ELINEX namelijk voor. Global-e en ELINEX zijn op dat vlak al 11 jaar partners. We spreken met Xander van Rootselaar, Manager Commercie bij ELINEX, Niid Brouwers, Projectmanager bij ELINEX en Ronald Voermans, directeur bij Global-e, over een samenwerking die niet stuk kan en die zorgt voor goede nachtrust bij Ronald’s klanten.

Uitdaging

"Gevraagd naar de essentiële verschillen in toegepaste techniek tussen 2009 en 2020, antwoordt Ronald: “Het belangrijkste verschil is dat we door voortschrijdende technologie zijn overgestapt van monoblock UPS-systemen naar modulaire UPS-systemen. Dat maakt het mogelijk om te profiteren van dubbele redundantie. Terwijl bij de twee andere datacenters sprake is van een N+1 oplossing, hebben we in het nieuwe datacenter twee volledig gescheiden voedingen. Die extra zekerheid vinden veel van onze klanten en prospects erg belangrijk. We zijn begonnen met de nieuwbouw toen onze andere vestigingen voor 80% vol zaten. Toen het nieuws eenmaal bekend werd, merkten we dat bestaande klanten er graag gebruik van willen maken om zelf uit te breiden. Sommigen willen zelfs met hun hele serverpark verhuizen naar de nieuwe vestiging.”

De oplossing

Xander verteld: “Samen met Willard Mulder, Lead design engineer bij ELINEX, heb ik bij Global-e aan tafel gezeten. Na het vastleggen van de behoeftes van Global-e hebben wij zowel technisch als commercieel de beste aanbieding neergelegd. Zo heeft hij zijn technisch advies kunnen uitbrengen en ik de aanbieding kunnen doen, op basis van de meest optimale configuratie. Toen er uiteindelijk een akkoord kwam op de offerte, is het dossier overgedragen aan Niid, voor inkoop, planning en uitvoering.’’

Niid beschrijft de levering in Rijen: “We hebben gebruik gemaakt van de Huawei UPS 5000-S serie die modulair opgebouwd is met powermodules van elk 50 kW. De powermodules hebben een zeer hoge efficiency van maar liefst 97% en een powerfactor 1 in een compacte maatvoering van 3U. Het totale beschikbare vermogen van het Huawei UPS-systeem is 800kW per feed. Per feed is een op maat gemaakte verdeler geleverd met eindgroepen en een geïntegreerde ATS voor de NSA (noodstroomaggregaat). Tevens hebben wij alle railkanalen in de datazaal geleverd voor de A en B feed, van de merken Starline en Canalis. Een plaatje om te zien en uitermate functioneel.”

Naast de UPS-zaal heeft ELINEX ook de batterij-installatie geleverd, met BACS (Battery Analyze & Care System). Niid: “Hiermee kan er in realtime 24/7 inzicht verkregen worden in de technische conditie van de batterij-installatie en daarmee vergroten wij de betrouwbaarheid van de installatie.”

Advies nodig?
Contact of advies?