Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Politie

Ook de politie moet 24/7 kunnen blijven communiceren.

Ze zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang

Noodstroomvoorziening van elinex voor 'de lange arm der wet'

De Politie over ELINEX

Kropman heeft een contract met de regionale politie vanaf 2019. Poulina: "We zorgen voor alle onderhoud en lossen storingen op, dat doen we voor de gehele elektrotechnische installatie. Zelfs voor de olie voor het noodstroom aggregaat hebben we een contract met een leverancier. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ook de brandstoftank van de NSA gevuld blijft."

Project starten?

Door jarenlange ervaring komt Kropman goed beslagen ten ijs. "Bij aangaan van het contract bij een nieuwe klant zie je dat na een paar maanden een relatie ontstaat die top is. Wij kennen dan feilloos de weg bij de klant en in de communicatie hebben we aan een half woord genoeg. Dat werkt uiteraard ook zo in de samenwerking die wij met Elinex hebben. Het succes wordt bepaald doordat alles in de keten goed staat."

Over de Politie

"We zijn een 24-uurs bedrijf en daarom is een continue stroomvoorziening van levensbelang", zegt Hans Brinker, Technisch Beheerder Huisvesting bij de politie in Almelo. Brinker is onder andere verantwoordelijk voor de (nood)stroomvoorziening van het hoofdbureau in Almelo. In augustus trad er een storing op in een oude 30 kV UPS.

Kropman Installatietechniek BV was snel ter plekke, zij verzorgen namelijk de installaties voor de politie in de regio, op contractbasis. Jimmy Poulina, Technisch Beheerder bij Kropman: "Wij werken met Elinex Power Solutions om onze klanten goed en snel te kunnen helpen. Binnen een week draaide er op locatie een gloednieuwe UPS."

Uitdaging

Op locatie in Almelo beschikt de politie over een Noodstroom Aggregaat (NSA). "Om te voorkomen dat er systemen crashen bij het overschakelen van het net naar de NSA, vangt de UPS de powerdip op", legt Brinker uit. "De UPS in kwestie trof geen blaam, die was al meer dan 11-jaar oud." Bij nadere inspectie van de storing bleek er een IO-board defect te zijn. Poulina: "Eerst zijn we zelf gaan kijken om vast te stellen wat er defect is. Het bleek om het IO-board te gaan. Na telefonisch overleg met de helpdesk van Elinex zijn we tot de conclusie gekomen dat vervanging de beste optie is. Dat is dan ook razendsnel geregeld door Elinex."

Door de combinatie van de NSA en de UPS geniet de politie van een volledige 'no break' zekerheid. Broodnodig, constateert Brinker. "Alles is van stroom afhankelijk. Onze toegangscontrolesystemen, de brandmeldinstallatie, onze inbraakbeveiliging, de zenders die we in gebruik hebben, onze computers et cetera. Met de werkzaamheden die wij verrichten kun je je voorstellen dat beschikbaarheid van deze systemen echt letterlijk van levensbelang is. Daarom zijn we blij met Kropman en Elinex, samen zorgen zij ervoor dat we problemen kunnen voorkomen."

De oplossing

Job Roeleveld, Accountmanager bij Elinex, schetst de levering in Almelo: "We zijn gegaan voor een 1 op 1 vervanging van het oude systeem, ditmaal uitgevoerd met een UPS van Centiel. Het voordeel is dat er uit voorraad geleverd kon worden. Er is een 30 kVA opstelling geleverd in de vorm van een UPS en een bijbehorend battery-rack in de patchruimte. Een keten met 40 batterijen, goed voor 5 minuten autonome tijd. In de e-tower kunnen 80 batterijen opgenomen worden. De huidige opstelling is echter ruim voldoende om het aggregaat tijd te geven om op te starten."

Elinex heeft goede afspraken met Kropman gemaakt: bij calamiteiten is Elinex binnen 4 uur op locatie en er kan snel geleverd worden. "Dat kan dankzij het feit dat we merkonafhankelijk werken", aldus Roeleveld. Zowel Brinker als Poulina zijn zeer te spreken over de snelheid en kwaliteit van Elinex. Tot besluit zegt Poulina: "Bedenk daarbij dat de storing in UPS aan het licht kwam door een brandmelder die afging. Toen we daarachter kwamen, hebben we de UPS meteen op bypass gezet, veiligheid voorop. Dat zo snel daarna de nieuwe Centiel al geïnstalleerd kon worden, is goud waard."

Advies nodig?
Contact of advies?