Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
ELINEX levert een nieuwe ononderbreekbare stroomoplossing aan Serverius datacenters

ELINEX levert een nieuwe ononderbreekbare stroomoplossing aan Serverius datacenters

  • 15 juni 2023
  • Ridderkerk

ELINEX Press Release

Met trots kunnen wij melden dat ELINEX Power Solutions afgelopen week een overeenkomst heeft gesloten met Serverius voor het realiseren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke power back-up te garanderen. Dit is in lijn met de visie en doelstellingen die Serverius voor zichzelf heeft gesteld. Onlangs zijn Serverius IT infrastructuur en CapMan een strategische samenwerking aangegaan om een nieuw Europees platform van datacenters te creëren.

Op dit moment heeft Serverius drie datacenters in Nederland. De locaties zijn Dronten (SDC1), Meppel (SDC2) en Apeldoorn (SDC3). Serverius levert IT-infrastructuurdiensten zoals colocatie, connectiviteit, opslag en DDoS-bescherming in Europa. Deze diensten worden voornamelijk gebruikt door internationale bedrijven die de hoogste kwaliteit IT infrastructuur diensten nodig hebben. Als een van de grootste colocatie datacenter en IP netwerk infrastructuur leveranciers in Nederland, biedt Serverius de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor iedereen die behoefte heeft aan een Europese aanwezigheid.

ELINEX is een merkonafhankelijke organisatie met meer dan 36 jaar ervaring op het gebied van uninterruptible power solutions. In dit geval zal Elinex het gehele project voor Serverius verzorgen, van ontwerp tot oplevering en van inbedrijfstelling tot onderhoud.

Voor dit project levert ELINEX een complete datacenter oplossing, van net tot eindgebruiker. ELINEX levert de nieuwe Huawei PowerPod 3.0 oplossing, die bestaat uit een Main Distribution Board (MDB) en twee geïntegreerde Huawei 5000H 600 kW UPS-es, met een totaal vermogen van 1,2MW. Deze modulaire UPS-en zijn aangesloten op 4 Huawei Li-Ion LFP-4 kasten met geïntegreerde brandonderdrukking, waardoor een brede autonomietijd wordt bereikt. Met deze state-of-the-art uitbreiding is Serverius wederom in staat om een hogere efficiëntie binnen het datacenter te realiseren en tevens te voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar hoog beschikbare colocatie.

ELINEX zal binnen haar project scope ook een complete Starline Busbar en metered PDU installatie leveren om de stroom van de MDB naar de racks aan te sluiten, te distribueren, te meten en te monitoren. Ook zullen er 5 Automatic Transfer Switch (ATS) panelen worden geïnstalleerd om redundantie in de koeling te bereiken.

Elinex verzorgt met haar projectteam het gehele project van begin tot eind en zal Serverius volledig ontzorgen. Wij danken Serverius voor het vertrouwen in Elinex en Huawei.

Voor meer informatie over Elinex bezoekt u onze website www.elinex.nl of neem  contact op met Tom Faber via TomFaber@elinex.com.

Voor meer informatie over Serverius kunt u terecht op www.serverius.netor of neem contact op met Gijs van Gemert via gijs@serverius.net 


Advies nodig?
Contact of advies?