Cookie preferences
SettingsI agree
Account manager

Account manager

 • 4500-6500
 • 40

Do you want responsibility over a customer portfolio that includes companies in Industry and Marine & Offshore? Do you have years of experience in sales and are you looking for a challenging field sales position? Then ELINEX is looking for you!

What will you do as an Account Manager?

Als Business Development Manager ga je de Directie & het Management helpen met het opzetten van een nieuwe business en het implementeren van innovatieve producten als oplossingen binnen de ELINEX organisatie en bij haar klanten.

BESS divisie
Voor de BESS oplossingen (Battery Energy Storage Systems) heeft ELINEX een nieuwe divisie opgericht die nu van start-up naar de volgende fase van volwassenheid en groei gebracht moet worden. Voorafgaand aan de start-up fase zijn reeds interne Research & Development (R&D) trajecten uitgevoerd ten aan zien van de markt en passende oplossingen die ELINEX in de markt kan gaan zetten. Om het succes nu verder uit te breiden en er een volwassen ELINEX business tak van te maken, zijn we op zoek naar toegewijde medewerkers om ons team te versterken.

Dit betekend een hele mooie uitdagende job, het brengen van een start-up activiteit (binnen een bestaand bedrijf met bestaande klanten) naar een volwassen fase en het begeleiden van de groei. Dit binnen een hele nieuwe, dynamieke en ambitieuze markt! In de beginfase krijg je met vele facetten van de business en het management te maken met als doel deze specifieke bedrijfstak te ontwikkelen. Je werkt hierdoor zowel op strategisch niveau als operationeel niveau. Met assistentie van de directie en de medewerkers ben je verantwoordelijk voor een divers pakket van doelstellingen en taken. 

Je gaat aan de slag met de eerste BESS-oplossingen te verkopen, waarbij je wordt ondersteund met interne training, opleiding en begeleiding over de producten en hun toepassingen. In deze rol beheer je alle informatiestromen en werk je nauw samen met de directie en het management om organisatorische behoeften te identificeren en aan te pakken Naast het onderhouden van klantcontacten, onderhoud je ook relaties met onze (strategische) leveranciers.

Je bent verantwoordelijk voor het binnenhalen van de eerste opdrachten van klanten in verschillende sectoren, mogelijk in samenwerking met onze accountmanagers en de marketingafdeling om referentieprojecten te promoten. Daarnaast draag je bij aan het verder in kaart brengen van de markt en het ontwikkelen van een nog sterker marktvoorstel voor ELINEX. Je neemt deel aan externe verdiepingstrainingen en cursussen die ELINEX beschikbaar stelt, en je vertegenwoordigt het bedrijf op beurzen en evenementen.

In samenwerking met de marketingafdeling organiseer je de deelname van ELINEX aan beurzen, waarbij je onze oplossingen presenteert aan de markt. Daarnaast ben je betrokken bij het organiseren van verschillende demosessies op onze ELINEX-locatie.

Deze productinnovaties zijn:
- BESS – Battery Energy Storage Systems
- EMS – Energy Management Software
- EV fast chargers 
- andere elektrotechnische innovatieve producten

What are we looking for?
 • Diploma HBO / WO richting Bedrijfskunde of Commerciële Economie;
 • Minimaal 7 jaar werkervaring;
 • Ondernemende kwaliteiten;
 • Sales kwaliteiten;
 • Management skills ‘getting things done’;
 • Gemotiveerde en ambitieuze teamplayer;
 • Beheerst de Engelse en Nederlandse taal uitstekend.
What do we offer?
 • Een leuke en afwisselende fulltime job (40 uur per week);
 • Jouw afdeling kan zo van 4 naar 20 teamleden groeien de komende tijd;
 • Goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Auto van de zaak, laptop en mobiele telefoon;
 • Reizen voor je werk (eventueel kun je ook mee op de BESS-business trip naar China);
 • 25 vakantiedagen + de dag na Hemelvaart standaard vrij en een pensioenregeling;
 • Afhankelijk van jouw eigen ambitie en inzet maak jij de functie zo leuk als je zelf wil. Je krijgt bij ELINEX veel vrijheid;
 • (Interne) opleiding en trainingen op o.a. het gebied van noodstroomoplossingen;
 • Een open organisatie met een enthousiast T.E.A.M. (together each achieves more!);
 • Maandelijkse gezamenlijke lunches en vrijdagmiddagborrels;
About Elinex

Werken bij ELINEX betekent werken bij een professioneel MKB- en familiebedrijf. We zijn zeer ambitieus en groeiend in zowel binnen- als buitenland. ELINEX is de autoriteit op het gebied van noodstroomoplossingen en netspanningsrisico’s en kenmerkt zich als een professionele en klantgerichte organisatie met 37 jaar ervaring, die zowel grote nationale en internationale bedrijven binnen de EMEA (Europa, Midden-Oosten & Afrika) als klant heeft. Op het gebied van noodstroomoplossingen voert ELINEX met een eigen serviceteam, merkonafhankelijk en op basis van 24/7 service, installatie-, onderhouds- en storingsdiensten uit binnen alle mogelijke klantsectoren in de Benelux en daarbuiten.

Direct solliciteren

Vul het sollicitatieformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies nodig?
Contact or advice?