Met een UPS komt u nooit in het donker te zitten.
Een Uninterruptible Power Supply (UPS) is een installatie die bij een uitval van de netspanning direct de stroomvoorziening overneemt en levert aan alle aangesloten systemen.
Wat is een UPS?
UPS staat voor ‘Uninterruptible Power Supply’, oftewel een ononderbroken stroomvoorziening, wordt ook wel een noodstroomvoorziening genoemd. Het is een installatie die de stroomvoorziening direct overneemt bij uitval van het net. Hierdoor blijven aangesloten systemen, zoals servers of medische apparatuur, ongestoord werken.
Bekijk 'm bij jou op locatieUninterruptible power supply (UPS)
Een Uninterruptible Power Supply (UPS), in het Nederlands ‘ononderbroken stroomvoorziening’, wordt vaak gebruikt in kritieke situaties. Denk aan toepassingen in datacenters, medische apparatuur of industriële processen waar stroomuitval niet acceptabel is. Het apparaat schakelt bij stroomuitval direct over op zijn batterijen, om de stroom te blijven leveren.
Een UPS wordt ingezet voor onder andere computernetwerken, telecomsystemen, medische apparatuur en industriële machines. In omgevingen zoals operatiekamers, tunnels en datacenters is een stabiele stroomvoorziening cruciaal. Bij ELINEX starten we elk project met de vraag: “Wat als de stroom uitvalt?” Lees hier meer over onze aanpak!
Bij een online UPS zijn de batterijen altijd verbonden met een wisselrichter. Bij stroomuitval schakelt de UPS direct over naar de batterijen, zodat de stroomtoevoer zonder onderbreking doorgaat. Zodra de netstroom terug is, laadt de UPS de batterijen automatisch weer op. Een groot voordeel is de ‘elektrische firewall’ die gevoelige apparatuur beschermt tegen spanningspieken en storingen.
Hoewel zowel een UPS als een noodstroomaggregaat (NSA) stroom leveren bij een storing, verschillen ze in werking. Een UPS neemt direct de stroomvoorziening over zonder onderbreking (‘no-break’). Een aggregaat heeft echter een korte opstarttijd nodig (‘short-break’) voordat deze stroom levert. Vaak worden beide gecombineerd: de UPS levert de eerste stroom, terwijl het aggregaat opstart.
De periode waarin de batterijen van de UPS stroom leveren wordt de autonomietijd genoemd. Samen zorgen UPS en aggregaat voor een volledige noodstroomoplossing.
Verschil tussen een UPS en een noodstroomaggregaat
Hoe onderscheiden onze UPS-systemen zich?
Onze UPS-systemen bieden meer dan alleen noodstroom. ELINEX levert betrouwbare systemen met een lagere MTTR (Mean Time To Repair), een hogere efficiëntie en een lagere TCO (Total Cost of Ownership). Met een breed productportfolio biedt ELINEX oplossingen op maat, afgestemd op uw specifieke behoeften.
Wat is een statische UPS?
Een statische UPS werkt op batterijen, die direct inschakelen bij een stroomuitval. De batterijen zorgen ervoor dat aangesloten apparaten zonder onderbreking blijven werken. Statische UPS-systemen zijn beschikbaar in verschillende capaciteiten, gemeten in VA of MegaVA. ELINEX helpt u graag bij het kiezen van een UPS die geschikt is voor uw situatie.
Wij leveren UPS'en
No-break installatie
Onze gecertificeerde ELINEX Service Engineers hebben ruime ervaring met het installeren en inbedrijfstellen van UPS-systemen. Dit doen wij met eigen service engineers en projectmanagers die zonder moeite kunnen samenwerken met derde partijen, zoals uw eigen installateur.
Service Level Agreement (SLA) bij een UPS
Met een Service Level Agreement (SLA) van ELINEX bent u verzekerd van professioneel onderhoud voor uw UPS-systeem. Kies uit preventief, correctief of predictief onderhoud, en selecteer responstijden zoals ‘next business day’ of zelfs binnen 4 uur. Optionele uitbreidingen zoals extra onderhoudsbezoeken, belaste loadtesten en monitoring op afstand zorgen voor een oplossing die volledig aansluit bij uw wensen.